Dossier aangeboden door DATS24

Verzekeringen vergelijken kan u veel geld besparen tijdens Autosalon

Verzekeringen vergelijken kan u veel geld besparen tijdens Autosalon

Foto: Photo News

Het Autosalon in Brussel opent einde deze week opnieuw de deuren. Hét moment voor de constructeurs om de Belgen met tal van promoties te verleiden een nieuwe wagen te kopen. Maar ook de verzekeraars pakken uit met opmerkelijke acties. In vele gevallen hoef je zelfs geen nieuwe wagen te kopen om daarvan te kunnen profiteren.

“Schadeverzekeringen zijn jaarlijks opzegbaar. Het is gangbaar dat een nieuwe verzekeraar je helpt om die datum te achterhalen en de oude verzekering tijdig op te zeggen”, zegt Wauthier Robyns van koepelorganisatie Assuralia. Maar voor je handelt, check je wel best de voorwaarden. De promoties gelden maar gedurende een bepaalde periode. Kan je pas na die datum je oude verzekering opzeggen, heb je mogelijk geen recht op de korting.

Hier vind je alvast een greep uit de berg opvallende aanbiedingen naar aanleiding van het Autosalon:

Belfius biedt een korting van twee maanden gratis verzekering op de eerste totale jaarpremie aan voor elke nieuwe ‘Belfius Car-verzekeringspolis’ die wordt afgesloten tot 10 maart 2017, ongeacht welke waarborgen werden afgesloten. Eén van de voorwaarden is wel dat de hoofdbestuurder tussen 26 en 64 jaar oud is.

Bij ING kan je een korting van 10% bekomen op de burgerlijke aansprakelijkheid (BA). Wie daarvan wil genieten, moet wel een contract online of via Home’Bank onderschrijven. De actie is geldig tussen 16 januari en 19 maart.

AXA koppelt dan weer rijhulpsystemen aan een lagere premie. Zo kan je -7,5 % korting krijgen als het voertuig is uitgerust met één van volgende zes systemen: parkeerhulp (voor en achter), dodehoeksignalisatie, rijstrookondersteuning, automatisch noodremsysteem, aandachtsassistent en proactieve snelheidsregelaar. Wie een auto kiest die twee van deze systemen aan boord heeft, kan zelfs rekenen op -15 % korting . De promotie loopt tot en met 31 maart op de premie BA auto, omnium en omnium 24+ voor voertuigen. De bestuurder moet wel minstens 25 jaar oud zijn.

Generali schenkt een korting van 15% op zijn omnium autoverzekeringen, voor alle contracten die voor 30 april van dit jaar worden afgesloten. Dat kan wel alleen op nieuwe wagens, met als bouwjaar 2016 of 2017. Bovendien moet de aanvrager tussen 30 en 71 jaar oud zijn en een bonus malus hebben van 0, 1 of 2.

Fortis pakt het iets origineler aan en organiseert een wedstrijd. Als je een ‘Top Omnium’ of een ‘Top Occasium’-verzekering hebt afgesloten tussen 2 januari en 31 maart, maak je kans om de eerste jaarlijkse premie terug te winnen. Daarvoor moet je enkele vragen beantwoorden op de website. De terugbetaling is evenwel beperkt tot 1.000 euro per winnaar (belastingen inbegrepen). Er zijn maximum tien winnaars per maand.

Ethias biedt tot slot een korting van 20% op de vier omniumformules. De reductie geldt alleen op de eerste jaarpremie van een nieuw contract en/of bij bestaande cliënten die hun voertuig vervangen door een ander voertuig. De verzekeraar stelt evenwel geen speciale voorwaarden wat betreft bonus malusgraad of leeftijd.

Baloise Insurance geeft tijdens het autosalon een extra korting tot 10 procent op grote omnium en op kleine omnium voor personenwagens. Die korting geldt enkel voor klanten die een Gezinsplan met Safety Pack bij Baloise Insurance hebben (of die zo’n Gezinsplan afsluiten). Het Gezinsplan is een pakket van minimum drie polissen bij Baloise.

De bestuurder van de wagen moet minstens 25 jaar zijn. Maar voor de rest zijn er amper voorwaarden. De korting geldt voor nieuwe en tweedehands personenwagens en is niet tijdelijk maar blijvend (d.w.z. tot op het ogenblik van een voertuig- of tariefwijziging).

Corrigeer