Voetbal2de amateurklasseRACING CLUB GENT - IZEGEM - Xavier Deschacht bezorgt Racing Club Gent puntje

“Ervaring hield me rustig”

“Ervaring hield me rustig”

Xavier Deschacht was tevreden met zijn treffer, maar baalde om de late gelijkmaker van de bezoekers. Foto: NIC DECLERCQ

Gent -

Racing Club Gent pakte een puntje tegen Izegem. Gezien de omstandigheden en het wedstrijdverloop mochten de Gentenaars zeker niet mopperen. De late gelijkmaker zorgde toch voor een zure nasmaak.

Racing kon lang teren op het kopbaldoelpunt dat een sterk spelende Xavier Deschacht maakte even na het kwartier. De Ratjes waren doorlopend de mindere van Izegem, dat vooral faalde in de zone van de waarheid en daardoor een wenkende zege liet liggen. “Bij mijn goal speelde de ervaring een grote rol”, gaf Deschacht achteraf aan. “Toen ik de voorzet zag vertrekken, wist ik meteen wat me te doen stond. Het is dan een kwestie van positie kiezen en rustig te blijven. Een plaatsbal leek me meer aangewezen dan een krachtige kopstoot. Het bleek de juiste keuze te zijn.”

Met een puntje mogen jullie niet klagen?

Xavier Deschacht: “Gezien het wedstrijdverloop zeker niet. We wisten dat we voor een moeilijke opgave stonden, dit door de vele afwezigheden. In de week voor de match werd daar hard op getraind. Het was fantastisch geweest als we in de gegeven omstandigheden toch drie punten hadden gepakt. Izegem had het overwicht, maar je kan ook als mindere ploeg winnen. Dat leek te lukken, tot we in de slotfase de gelijkmaker incasseerden. Die kwam hard aan.”

Hoe evalueer je jullie seizoen?

“Er was even sprake van mee te draaien in de top drie. Dat lijkt me te hoog gegrepen. Als iedereen inzetbaar is, hoeven we van niemand schrik te hebben en zijn we tot veel in staat. Bij blessures en schorsingen komen we snel in de problemen. De jongeren die dan worden ingeschakeld doen dat uitstekend. Je mag van hen wel niet verwachten dat ze hetzelfde kunnen brengen als een speler die al jaren op dat niveau meedraait. De topploegen in de reeks kunnen zeven of acht van dergelijke ervaren spelers aan de aftrap brengen. Wij kunnen dat zelfs in de beste omstandigheden niet.”

De contractbesprekingen zijn volop bezig. Is er al duidelijkheid over jouw toekomst?

“Nog niet. Ik ben er wel zeker van dat ik dit elftal iets kan bijbrengen. Dat heb ik nog niet helemaal kunnen bewijzen door een vervelende blessure. Ik draai al te lang mee in het voetbal om daarvan wakker te liggen. We zien wel wat er uit de bus komt.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio