Duitse groenen willen prostitutiebezoek voor gehandicapten terugbetalen

Duitse groenen willen prostitutiebezoek voor gehandicapten terugbetalen

Themabeeld Foto: Shutterstock

De Duitse groene partij vindt dat zwaar zieken en mensen met een beperking een bezoekje aan een sekswerker terugbetaald moeten kunnen krijgen.

Elisabeth Scharfenberg, Kamerlid voor de Duitse Groenen, vertelde aan Welt am Sontag dat ze er geen graten in ziet om lokale autoriteiten mee te doen betalen voor “seksuele assistentie”. Wel zouden de patiënten in kwestie moeten bewijzen dat ze een beperking hebben die het voor hen onmogelijk maakt om een normale seksuele relatie te hebben.

Ook moeten ze aantonen dat ze de kosten van een sekswerker niet kunnen betalen. “De gemeente kan hier een adviserende rol spelen en kan dit subsidiëren”, vertelde ze nog.

De krant schreef ook dat alsmaar meer sekswerkers hun diensten aanbieden in verzorgingstehuizen. Zulk ‘medisch sekswerk’ is in zorgkundige kringen bijzonder controversieel. Vanessa del Rae, een seksueel consulente die vaker met homes werkt, stelde dat zulke bezoekjes “een zegen” zijn voor hulpbehoevenden. Wilhelm Frieling-Sonnenberg, een professor aan de universiteit van Nordhausen, vindt het idee van medisch sekswerk “mensonterend”. Hij meent dat zulke ‘therapie’ enkel dient om - letterlijk - de druk van de ketel te halen en patiënten meer handelbaar moeten maken.

Ook in België zijn er dames die zich specialiseren in ‘medisch sekswerk’.

LEES OOK (+). De pakkende verhalen van Lore (44), die ouderen intimiteit en seks geeft.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees