WielrennenBeloftenTacx Talents Cup in Rotterdam

Felle oppositie voor Bryan Boussaer en Jules Hesters

Felle oppositie voor Bryan Boussaer en Jules Hesters

Bryan Boussaer en Jules Hesters mogen nog een hectische slotdag verwachten. Foto: Marc Van Hecke

Gent -

Bryan Boussaer en Jules Hesters werden in de voorlaatste rit van de Tacx Talents Cup uit verschillende hoeken bestookt.

De Nederlandse duo's Jason Van Dalen-John Meewisse en Yenti Ruijmgaard-Mel Van Der Veekens kozen vroeg in de wedstrijd voor de aanval en versierden rondewinst. De Rotterdammers Maikel Zijlaard en Vincent Hoppezak, die zondag ten val kwam, wonnen de eerste tussenspurt voor Hesters-Boussaer.

De tweede spurt was voor de Duitsers Max Sommerfeld en Sebastian Schmiedel. Arne De Groote versierde met zijn Duitse ploegmakker Luca Felix Happke ook een winstronde. De slotspurt besliste over de dagzege. Van Dalen-Meewissen trokken het laken naar zich toe. Boussaer-Hesters eindigden zesde.

Bij het aansnijden van de slotrit hebben Boussaer-Hesters een voorsprong van tien punten op Zijlaard-Hoppezak. Met nu ook Van Dalen-Meewisse in de nulronde wordt het nog een hectisch slot voor de Oost-Vlaamse tandem.

“Zoals verwacht, kregen we het volle gewicht van de koers op onze schouders. In de koers maakten we verschillende keren een verkeerde keuze en dat brak ons zuur op”, zegt Bryan Boussaer.

“In de slotrit zijn er vijf tussenspurten en nog veel punten te winnen. We staan liever tien punten voor, dan dat we moeten achtervolgen. We zullen vechten als leeuwen om ons als opvolgers van Matthias Van Beethoven en Killian Michiels te kronen. De aanval blijft de beste verdediging, maar dat blijft afhankelijk van het wedstrijdverloop.”

STAND VOOR DE SLOTRIT:

1. BOUSSAER-HESTERS 68 punten, 2. Zijlaard-Hoppezak 58, 3. Sommerfeld-Schmiedel 36, 4. Van Dalen-Meewisse 24, op 1 ronde 5. DE GROOTE-Happke 44, 66. Arentsen-Buning 22, 7. Vierhouten-Kooistra 20, 8. Ruijmgaard-Van Der Veekens 18, 9. Nykvist Larsen-Birkemose 6, 10. Van Zijl-Ottevanger 4, op 2 ronden 11. Miltenburg-Domnick 0.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio