Gemeente en OCMW op ramkoers: “Zo erg heb ik het in 17 jaar niet meegemaakt”

Gemeente en OCMW op ramkoers: “Zo erg heb ik het in 17 jaar niet meegemaakt”

Foto: lvi

Melle -

Het moest een formaliteit worden. Maar de aankoop van een mailserver voor het Melse OCMW groeide uit tot een splijtzwam tussen het gemeentebestuur en het OCMW. Een voorstel van de OCMW-voorzitter werd door haar eigen partij- en kartelgenoten weggestemd.

Het OCMW van Melle heeft een nieuwe server nodig die de e-mails beheert. Het huidige softwarepakket wordt sinds 1 januari niet langer ondersteund, en dat kan mailproblemen veroorzaken. OCMW-voorzitter Lut Van den Broecke (CD&V) stelde daarom voor een nieuwe server aan te kopen voor 25.000 euro.

Haar mond viel open toen haar partijgenoot en burgemeester, Dirk De Maeseneer, te elfder ure haar voorstel verwierp en op de raad een eigen oplossing voorlas. De Maeseneer vroeg om te werken met Outlook Anywhere, omdat de IT-dienst van de gemeente dan mailboxen kan aanmaken voor het OCMW.

Dat voorstel werd afgewezen door de (partijloze) OCMW-secretaris en de veiligheidsconsulent van de overheid, omdat de scheiding van data van de gemeente en het OCMW moet worden gegarandeerd.

Toen raadslid Freddy Van de Putte (N-VA) daarop telkens met nieuwe voorstellen kwam, maakte secretaris Gertjie De Sadeleer zich op de raad bijzonder boos.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio