Supporters AA Gent willen echt ‘feestvak’ in Ghelamco Arena ... maar wie wil van vak veranderen?

Supporters AA Gent willen echt ‘feestvak’ in Ghelamco Arena ... maar wie wil van vak veranderen?

Xavier Kluyskens van Banlieue Gantoise: “Een echt sfeervak, daar heeft de ploeg zeker baat bij.” Foto: fvv

Gent -

‘Die Gelbe Wand’, maar dan in blauw en wit. Dat willen heel wat KAA Gent-supporters vanaf volgend seizoen in de Ghelamco Arena. Met een vragenlijst onderzoekt het club­bestuur of in tribune 2 zo’n ‘feestvak’ kan komen. Als het antwoord ja is, moeten sommige fans misschien een vak opschuiven.

Een massa Buffalo’s die 90 minuten lang een kolkende sfeer brengen. Fans die hun ploeg vooruit stuwen met zingen en springen, met trommelaars, tifo’s en spandoeken. En niemand die ambetant doet als met een vlag wordt gezwaaid of bier wordt gemorst. Te vergelijken met de legendarische Gelbe Wand die het stadion van het Duitse Borussia Dortmund bij elke thuismatch omtovert tot een hel voor de tegenstander.

Dat is de grote droom van Xavier Kluyskens, de voorzitter van de supportersclub Banlieue Gantoise, en met hem een hoop andere abonneehouders van tribune 2, achter de goal.

“We zijn wat van onze sfeer verloren na de verhuizing uit het Ottenstadion”, zegt Kluyskens. “Met een echt sfeervak kunnen we een ongeziene ambiance maken en daar heeft de ploeg zeker baat bij.”

Corrigeer