VOETBAL 1STE PROVINCIALE - MAXIM AERTSVK LIEDEKERKE

“Vijf goals in het mandje is niet leuk”

Liedekerke -

De Liedekerkse doelman Maxim Aerts stond in Jette soms in een schiettent. Voor de trots van de Heuvelkouter startte de terugronde met een 5-1-nederlaag even desastreus als de voorbije heenronde.

“Als je als doelman vijf goals in het mandje krijgt, is dat niet leuk. We wilden de nul houden, maar slikten snel een eerste goal. Tegen een sterke tegenstrever als RSD Jette zit je dan in de penarie. We liepen achter de feiten aan en betaalden daar ook de tol voor.”

“We wilden ons nochtans absoluut herpakken, maar we kenden duidelijk ons dagje niet. Voor Nieuwjaar verloren we twee keer nipt met het kleinste verschil. Misschien schudt deze rammeling wel iedereen wakker. Rode lantaarn Grez-Doiceau won, wat een wake-up call moet betekenen.”

“Liedekerke beschikt over te veel kwaliteit om zich tot de degradatiestrijd te beperken, maar in eerste instantie moeten we nu wel onderin weg geraken. Aanknopen met een thuiszege is de boodschap.”

Maxim Aerts zit ook na de trainerswissel nog steeds in een beurtrol met Dries Cobbaert. “Om de twee weken verhuis ik naar de bank. Onder de vorige coach pendelden we tussen de A- en de B-ploeg. Het huidige systeem vind ik beter, want zo blijf je nauwer bij de ploeg betrokken en loop je geen winstpremies mis.”

“Uiteraard zou ik liever een heel seizoen spelen, maar Cobbaert is een uitstekende doelman. Onze kwaliteiten liggen in de balans, dus moet ik leven met de keuzes van de coach. Liedekerke beschikt over geen slechte ploeg, maar dat moeten we nu ook vertalen naar resultaten.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio