Contador haalt uit na persoonlijke aanval Tinkov: “Ik drink champagne met vrienden, niet met hem”

Contador haalt uit na persoonlijke aanval Tinkov: “Ik drink champagne met vrienden, niet met hem”

Foto: Photo News

Alberto Contador heeft zijn voormalige wielerbaas Oleg Tinkov van antwoord gediend na de persoonlijke aanval. Hij beschuldigt de Russische ploegleider van een gebrek aan respect.

In een afscheidsinterview zei Oleg Tinkov dat de Spanjaard Alberto Contador “een triest persoon” is, die “nooit champagne wil drinken”. “De mannen die altijd serieus doen, zijn saai. Ze hebben een vreselijk leven.” Maandenlang reageerde Contador niet op de uitspraken, tot hij geïnterviewd werd door de Spaanse radiozender Cadena Ser. “Ik drink champagne met mijn vrienden, niet met hem,” begon Contador.

“Dat soort uitspraken, als dat komt van iemand die je graag ziet of iemand waar je om geeft, dan kan het je beïnvloeden. Maar in dit geval heeft het me helemaal niet geraakt,” reageerde Contador op de uitspraken van Tinkov. “Ik heb als kind een aantal waarden geleerd. Een daarvan was respect, we moeten altijd respect tonen voor anderen. Er zijn blijkbaar mensen die dat niet zo zien.”

Condador rijdt dit seizoen niet langer voor Tinkoff, maar voor Trek-Segafredo.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.