Slachtoffers niet meer in levensgevaar

Bakkersgasten met CO-vergiftiging gedumpt op parking supermarkt

Gent -

In een bakkerij in de Bevrijdingslaan in Gent zijn in de nacht van maandag op dinsdag twee zwartwerkers bevangen geraakt door CO-vergiftiging. De slachtoffers werden voor dood achtergelaten op de parking van een supermarkt. ze verkeren in tussen niet meer in levensgevaar, dat bevestigt het Gentse parket.

Volgens de eerste gegevens werkten de twee mannen in het zwart in een bakkerij. Daar raakte het duo vermoedelijk bevangen door een slecht functionerende oven. Uit camerabeelden bleek dat de twee arbeiders uit de zaak werden geholpen door een andere man, die hen daarna achterliet op de parking van het naastgelegen warenhuis Carrefour Market. De slachtoffers werden in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht en hun toestand is nog ongewijzigd. Over hun identiteit of nationaliteit is niets bekend.

Bakkersgasten met CO-vergiftiging gedumpt op parking supermarkt
Agenten, deskundigen en de onderzoeksrechter kwamen dinsdag ter plaatse. Foto: rtl

Deskundigen kwamen ter plaatse om de zaak te inspecteren. De arbeidsauditeur heeft een onderzoek geopend en vorderde een onderzoeksrechter, die in de vooravond ter plaatse kwam. De bakkerij is afgezet door de politie.

Onhygiënisch en onveilig

De Marokkaanse bakkerij was bij de overheid niet gekend als werkgever. De twee mannen werkten dus in het zwart en de bakkerij zelf was onhygiënisch en onveilig. Dat laat het arbeidsauditoraat weten.

Het onderzoek moet duidelijk maken of er sprake is van sociale fraude, zwartwerk, mensenhandel of schuldig verzuim. De uitbater van de bakkerij heeft zich volgens het persagentschap Belga aangegeven bij de politie. Het is nog niet duidelijk of hij de man op de camerabeelden is. De uitbater wordt woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Gent.

De bakkersgasten zijn intussen buiten levensgevaar. Dat bevestigt de Gentse lokale politie. Het pand was verzegeld maar in de nacht van dinsdag op woensdag werd er ingebroken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees