WielrennenBeloftenTacx Talents Cup in Rotterdam

Boussaer en Hesters tonen grote klasse

Boussaer en Hesters  tonen grote klasse

Foto: pn

Gent -

Bryan Boussaer en Jules Hesters schreven de Tacx Talents Cup, lees de Rotterdamse jongerenzesdaagse, op hun naam. De Oost-Vlaamse tandem won de eerste twee ritten met veel overwicht. Maar in de nacht van vrijdag op zaterdag werd Hesters ziek.

“Jules kreeg in eerste instantie startverbod, maar kon na het drinken van een liter water en het binnenwerken van een potje rijstpap voor de neus van de wedstrijddokter, toch de baan op”, vertelt Boussaer, die een eerste zesdaagsesucces boekte, over het bangelijke moment voor de tot op dat ogenblik zegezekere jongeren.

In de slotrit hadden Boussaer-Hesters alles perfect onder controle. Dat de Nederlanders Van Zijl-Ottevanger rondewinst versierden, was niet meteen een probleem. Zeer autoritair won Hesters, perfect afgezet door Boussaer, de eerste twee tussenspurten.

“Maandag reden we een defensieve koers. Dat was bewust”, zegt Hesters. “Op de slotdag toonden we enig overwicht. Na elke spurt hadden we een duidelijke voorsprong. Iedereen zat op zijn tandvlees.”

“Dit is mooi, maar uiteraard is Gent specialer. Daar had ik heel veel stress omdat de zesdaagse in 't Kuipke een hoofddoel was.”

“Voor mij is de kop is eraf”, voegde Boussaer er aan toe. “Winnen met een echte vriend is mooi. Het klikt op en naast de fiets. In Berlijn rijden we opnieuw samen. Zaterdag start ik met ambitie in het BK-omnium. Vorig jaar eindigde ik tweede. Het hertekende omnium moet me nog beter liggen. Met minder dan een podiumstek mag ik niet tevreden zijn.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio