WielrennenElite vrouwenOmloop Het Nieuwsblad

Allicht sterkste deelnemersveld ooit voor Omloop

Gent -

Organisator Geert Stevens en coördinator Joeri Devreese hebben de ploegen voor de 12de editie van de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen bekendgemaakt. Uit de vele kandidaturen werden 28 teams, waarvan 24 met UCI-statuut, weerhouden.

Meer dan ooit verschijnt er mooi volk aan het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx voor de start van de Vlaamse openingsklassieker voor vrouwen. Vorig jaar soleerde wereldkampioene Elisabeth Deignan naar winst. “Er is veel te doen rond veiligheid in het peloton”, stelt Geert Stevens. “We willen daar ons steentje toe bijdragen en de omvang van het peloton binnen de perken houden. Het spreekt voor zich dat een wedstrijd van dit niveau niet om de UCI-teams heen kan. Onze optiek is altijd geweest om Belgische teams de kans te geven zich te meten in dergelijke wedstrijden, vandaar de keuze om aan te vullen met Belgische clubteams.”

Parcours amper gewijzigd

“Dit zal gebeuren op een amper gewijzigd parcours”, vult Devreese aan.

“De kasseien van de Mariaborrestraat in Etikhove zijn de enige echte nieuwigheid. Er blijven negen hellingen in de wedstrijd, waarvan de Molenberg de laatste is. De laatste 35 km worden over hetzelfde parcours als de mannenwedstrijd gereden”, zo besluit hij. De affiche kondigt zich in ieder geval bijzonder interessant aan.

Deelnemende ploegen: Lotto Soudal Ladies, Lares-Waowdeals Women CT, Sport Vlaanderen-Etixx, Lensworld-Kuota, Autoglas Wetteren, Sprinters Malderen, Keukens Redant, Isorex, Boels Dolmans CT, WM3 Pro CT, Team Sunweb, Parkhotel Valkenburg-Destil CT, Ale Cipollini, Bepink Cogeas, Top Girls Fassa Bortolo, Wiggle-High 5, Drops, Bizkaia-Durango, Lointek, Colavita-Bianchi, Cyclance Pro Cycling, Canyon-Sram Racing, Cervelo-Bigla Pro CT, Astana Women's Team, Hitec Products, Orica Scott, FDJ Nouvelle-Aquitaine Futuroscope en Team Veloconcept Women.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio