VOLLEYBALEUROMILLIONS VOLLEY LEAGUEVDK GENT - ROESELARE

Lienert Cosemans: “Wij hebben niets te verliezen”

Lienert Cosemans: “Wij hebben niets te verliezen”

Lienert Cosemans. Foto: NDM

Gent -

Vanavond ontvangt VDK Gent Heren om 20.30 uur regerend kampioen Knack Roeselare in de Edugo Arena. Met de afsluiter van 2016 tegen Noliko Maaseik en de wedstrijd bij Lindemans Aalst die straks op de rol staat meteen het tweede deel van een pittig drieluik.

“Het is inderdaad niet in dit soort wedstrijden dat puntenwinst wordt ingecalculeerd”, geeft spelverdeler Lienert Cosemans toe. “Dit zijn wedstrijden waarin we duidelijk niets te verliezen hebben. Anderzijds kan een goede prestatie, waarbij wij het de groten relatief moeilijk maken, een serieuze opsteker betekenen voor wat straks volgt. Wij zijn aan het seizoen begonnen met de ambitie de top zes te halen. Dat is nog steeds mogelijk. Wij zullen het woensdagavond dan ook niet zomaar uit handen geven.”

Is er tijdens het korte eindejaarsreces iets gewijzigd in de gekwetstenboeg?

“Zowel middenman Laszlo Depaepe als receptie-hoek Jens Christiaens sloten opnieuw aan op training. Voor laatstgenoemde komt Roeselare misschien net iets te vroeg, maar het ziet er naar uit dat onze trainer-coach Marko Klok straks opnieuw over een volledig fitte spelerskern zal kunnen beschikken. Op training zien wij nu al het positieve van de terugkeer van beide spelers. Alles gaat er een beetje steviger aan toe.”

Wordt er stiekem op eventuele setwinst gehoopt?

“Wij zullen elke set spelen om te winnen, anders moeten wij niet aan opslag komen. Wij blijven wel met beide voetjes op de grond, maar wij zullen knokken voor elke bal en elk punt.”

“Wij willen onze trouwe thuisaanhang geven waar ze recht op hebben. Kwestie dat we die achteraf kunnen begroeten in de wetenschap er alles aan gedaan te hebben. Levert dat setwinst op, dan zullen wij zeker tevreden zijn.”

Denken jullie stiekem aan meer?

“Dromen is niet verboden. Een onverhoopt puntje pakken zou een schitterend nieuwjaarsgeschenk zijn. Zo hebben wij er ook eentje meegebracht uit Antwerpen. Wij beginnen vanavond aan de wedstrijd in de hoop de motor zo snel mogelijk te laten aanslaan, dit in functie van de komende weken en maanden. Nogmaals, wij hebben niets te verliezen. Dat moet het uitgangspunt van de wedstrijd worden voor ons. Met die ingesteldheid kun je toch proberen om zo veel mogelijk te bereiken.”

Feit is dat VDK tegenwoordig heel wat moeilijke opdrachten voorgeschoteld krijgt. Als je dan af en toe een goed resultaat kan neerzetten, is dat goed voor het moreel van de troepen. Dat beseffen Lienert Cosemans en zijn ploegmaats maar al te goed. Ze willen er dus vol voor gaan.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio