HockeyVrouwen - Alix Gerniers luistert naar voorstellen uit het buitenland

“Eerst titel met La Gantoise”

“Eerst titel met La Gantoise”

Alix Gerniers: “Vanuit Nederland was er de voorbije zomer interesse, maar ik wil eerst mijn laatste studiejaar afmaken.” Foto: BELGA

Gent -

De Red Panthers vliegen deze maand naar Zuid-Afrika waar ze gedurende twee weken een intensieve stage zullen afwerken. Alix Geniers is al bijna zes jaar een vaste waarde bij de nationale ploeg, maar wil ook oogsten met La Gantoise.

“Het missen van de Spelen heeft me geen deugd gedaan. De confrontatie van te moeten thuis blijven was des te groter omdat ik de Spelen in Londen heb meegemaakt”, aldus de topspeelster van La Gantoise die in Ronse woont. “Het plan is uiteraard om er over vier jaar met de Red Panthers in Tokio wel bij te zijn, maar vooraleer het zover is, wachten ons nog andere belangrijke opdrachten. Te beginnen met het kwalificatietoernooi voor de wereldbeker dat eind juni in Brussel wordt gespeeld.”

“Dat is het moment waarop we ons moeten kunnen plaatsen voor de eindronde van het wereldkampioenschap in 2018. Zestien landen mogen deelnemen. België prijkt op de dertiende plaats. De kwalificatie is dus sowieso haalbaar, maar we moeten beseffen dat we echt wel geconcentreerd naar dat kwalificatietoernooi moeten toeleven.”

Alix Gerniers, nog altijd maar 23, heeft ook dichter bij huis ambities. Ze voelt zich bij La Gantoise al vele jaren als een vis in het water.

“La Gantoise is gewoon mijn club. Ik studeer bovendien in Gent, dus dat valt allemaal best te combineren. Alleen zou ik met mijn club ook wel eens de landstitel willen pakken. Dat moet toch eens kunnen lukken.”

La Gantoise is goed op weg om de play-offs te halen en daarin zal het wellicht met Braxgata als grootste concurrent moeten afrekenen.

“Op papier is de ploeg uit Boom sowieso de sterkste formatie, maar wij zijn zeker niet kansloos”, aldus Alix Gerniers, die niet afkerig staat om op termijn in het buitenland aan de slag te gaan.

“Vanuit Nederland was er de voorbije zomer concrete interesse, maar ik wil eerst mijn laatste studiejaar afmaken. Mijn deur staat na dit seizoen in ieder geval open om eens te luisteren naar andere voorstellen. Maar eerst die landstitel met La Gantoise”.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio