Janice Cayman keert na succesverhaal in Amerika terug naar Frankrijk “Dat item op het lijstje kan afgevinkt worden”

© Photo News

Na vier jaar bij het Franse Juvisy meegedraaid te hebben, zette Janice Cayman haar zinnen op de Amerikaanse competitie. Na een succesvol seizoen tekende ze echter opnieuw voor drie jaar in Frankrijk, nu bij Montpellier. “Dat item op het lijstje kan afgevinkt worden. Bovendien kan ik me nu beter voorbereiden op het EK.”

Tess van linden

Janice Cayman (28) vertrok in juni vorig jaar naar de Verenigde Staten om er haar dromen na te jagen. En of die uitkwamen: aan het einde van het seizoen speelde ze er met haar ploeg New York Flash kampioen. Bovendien haalde ze de selectie voor de Belgische ploeg, de Red Flames, die deze zomer aan het Europees kampioenschap zal deelnemen. Trainen bij beide ploegen bleek echter een zware combinatie, waardoor Cayman de beslissing nam terug te keren naar Europa.

“Voor stages en trainingen met de nationale ploeg moest ik telkens over en weer. Dat is best zwaar. Daar komt nog eens bij dat ik de helft van het seizoen in Amerika zou missen door de voorbereidingen voor het EK. Daarom koos ik ervoor om opnieuw bij een Franse club te tekenen. Verschillende Europese ploegen hebben me benaderd, maar de omstandigheden in het zuiden van Frankrijk zijn voor mij ideaal. Vandaar dus mijn keuze voor Montpellier.”

De Brasschaatse rechtsmidden hoopt in Frankrijk haar sterktes beter te kunnen uitspelen. “In de Amerikaanse competitie wordt er vooral met lange ballen en georganiseerde aanvallen gespeeld. In Europa wordt er meer technisch gevoetbald. Dat ligt mij ook meer. Ik behoor bij Montpellier ook bij de oudere, meer ervaren speelsters. Dat is een rol die ik graag op mij neem op het veld.”

Cayman mocht de eerste wedstrijd na de winterstop starten en maakte er ook de laatste van drie goals tegen Marseille. Toch blijft ze met beide voeten op de grond. “Ik geloof dat ik nog beter kan spelen. Ik blijf ook hard werken tijdens de week om in het weekend zo goed mogelijk te kunnen presteren. Het doel is dit seizoen om in de top twee te belanden in de competitie. Dat zou haalbaar moeten zijn. En dan op naar het EK.”

De Red Flames wisten zich daar vorig jaar voor te kwalificeren. De groep blijft zowel fysiek als tactisch groeien volgens Cayman, die de loting toch niet wil onderschatten.

“We zijn voetballend een sterke ploeg. Ook fysiek merken we dat we erop vooruit blijven gaan: we werken hard, zowel op als naast het veld. Daarnaast kunnen we gemakkelijk overschakelen van systeem als dat nodig blijkt. Ook op de counter staan we sterk. Verder hebben we van alle ploegen waartegen we spelen al eens kunnen winnen, dus we weten dat het mogelijk is. Niettemin blijft het een uitdaging en gaan we er hard voor moeten werken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen