Voetbal3de ProvincialeHT ZWIJNAARDE - VC ZWIJNAARDE - Joeri Verstraeten verlost VC Zwijnaarde met twee doelpunten

“Efficiëntie maakte het verschil”

“Efficiëntie maakte het verschil”

HT Zwijnaarde - VC Zwijnaarde: Joerie Verstraeten maakt er 1-1 van. In de slotfase scoorde hij ook het beslissende doelpunt. Foto: Nic Declercq

Gent -

VC Zwijnaarde boekte een felbevochten derbyzege bij Hou ende Trou (2-3). Het torinstinct van Joeri Verstraeten, andermaal goed voor twee cruciale goals, was de doorslaggevende factor.

Bij de thuisploeg heeft men het over een gevleide zege. Deel je die mening?

Joeri Verstraeten: “Ik kan me best voorstellen dat men zo reageert bij Hou ende Trou. Stellen dat we de drie punten gestolen hebben, lijkt me overdreven. Het is wel zo dat HT het zeker niet verdiende om met lege handen achter te blijven. Vooral in de eerste fase na de rust hebben ze ons veel pijn gedaan. Het was even pompen of verzuipen. We hadden een groot probleem gehad als ze een derde keer hadden gescoord en de mogelijkheden waren er wel degelijk. Uiteindelijk maakte de efficiëntie het verschil. Wij puurden een hoger rendement uit onze kansen.”

In de slotfase terugkomen na een achterstand lijkt stilaan het handelsmerk te worden van VC Zwijnaarde?

“Het is inderdaad opvallend hoe vaak we dit seizoen in het slotkwartier een scheve situatie hebben rechtgezet. Er is veel ervaring in de ploeg en daardoor gaan we niet snel panikeren. Op het fysieke vlak zijn we top. Zowel wat uithouding als kracht en gestalte betreft. Dat zijn wapens die in het slot van een wedstrijd het verschil kunnen maken. Anderzijds zijn het ook situaties waarbij we met vuur aan het spelen zijn. We moeten er ons van bewust zijn dat we niet iedere keer op die manier kunnen ontsnappen.”

Jullie naderen tot op twee punten van leider Exc. Mariakerke. Hoe groot is het geloof bij jullie in de titelkansen?

“Het gaat steeds meer leven in de groep, maar op een gezonde manier die niet voor extra druk zorgt. We hebben een comfortabele uitgangspositie afgedwongen. VSV Gent volgt op acht punten en Zaffelare op twaalf. De tweede plaats mag ons niet meer ontglippen. De tweede periodetitel ligt voor het grijpen. Zelfs als we die nog zouden missen is er geen probleem voor de eindronde. De sleutel ligt nog steeds bij Mariakerke. Wij liggen op de loer om toe te slaan als ze nog eens in de fout zouden gaan.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio