Kleuters kunnen deze zomer op eerste Gentse Feestenkamp gaan

Kleuters kunnen deze zomer op eerste Gentse Feestenkamp gaan

En of ze er al zin in hebben, in de crèche Kotertjeseiland. “Sommigen hebben nog nooit van de Gentse Feesten gehoord, maar een feest is een feest en dat vinden ze leuk.” Foto: fvv

Gent -

Foodtrucks, vuurwerk, heel veel Gentse creativiteit én muziek van Luc De Vos – maar alles in het klein. Met die ingrediënten zijn ze in Drongen het eerste Gentse Feestenkamp aan het opzetten. “Wij willen kleuters de eerste Fieste van hun leven bezorgen.”

De Drongense crèche Kotertjeseiland moet zowat de enige in de stad zijn die niet sluit tijdens de Gentse Feesten. Het gevolg is dat het er halfweg juli altijd extra druk wordt. Maar daar hebben de medewerkers nu een antwoord op: ze maken er een Gentse Feestenkamp van.

“We hebben ons bij de invulling van het kamp niet door de programmatie van één plein laten inspireren, neen”, zegt Isabel Keukelier van Kotertjes­eiland. “Het moet een miniversie worden van de algemene sfeer op de echte Gentse Feesten.”

“We willen tonen wat de Feesten zijn, al focussen we wel op het creatieve aspect ervan. Stel je dus geen kleuterbacchanalen voor, wel vier feestelijke dagen waarop we samen dansen, liedjes zingen en poppenkasttheater in elkaar steken. Met als kers op de taart een vuurwerkshow.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees