Brabantdam pas helemaal klaar ná invoering circulatieplan

Brabantdam pas helemaal klaar ná invoering circulatieplan

Deken Stany De Smet is blij dat de timing van de werken werd gerespecteerd. “Mijn eigen omzet in Nicole Men daalde maar met 4 procent, dat is verwaarloosbaar.” Foto: fvv

Gent -

De laatste fase van de Bravokowerken, zeg maar de heraanleg van de Brabantdam en de Vogelmarkt, is begonnen. Het kruispunt met de Koestraat, Kortedagsteeg en Gouvernementstraat wordt heringericht. Gek genoeg zullen de werken pas een maand na de invoering van het circulatieplan klaar zijn.

De werken aan het kruispunt van de Brabantdam met de Kortedagsteeg, Gouvernementstraat en Koestraat duren tot eind april, begin mei. Bij de invoering van het nieuwe circulatieplan, op 3 april, zal daar dus nog altijd een omleiding zijn voor autoverkeer en fietsers. De parking Kouter is al die tijd alleen bereikbaar via het Koophandelsplein.

Omdat tijdens de winter wordt gewerkt, kunnen slechte weersomstandigheden nog roet in het eten gooien. Bij hevige regenval of vrieskou kunnen sommige werken niet doorgaan of vertraging oplopen.

Maar daarna is het met de ingrijpende werken in de Brabantdam, tussen de Vlaanderenstraat en de Vogelmarkt, na twee jaar wel eindelijk afgelopen. De straat zal dan van gevel tot gevel volledig vernieuwd zijn, met een nieuw wegdek en nieuwe riolering.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio