Dylann Roof (22) krijgt doodstraf na moord op 9 zwarte kerkbezoekers

Dylann Roof is veroordeeld tot de doodstraf voor het vermoorden van 9 zwarte kerkbezoekers in Charleston (VS). Het is de eerste keer dat iemand de doodstraf krijgt voor een federaal haatmisdrijf.

De 22-jarige Dylann Roof toonde geen spijt na het doden van 9 zwarte kerkbezoekers tijdens een bijbelles in een kerk in Charleston. Tijdens de laatste zitting zei Dylann dat hij het gevoel had dat hij de slachtpartij “moest uitvoeren” die 17de juni 2015. De jongeman verdedigde zichzelf, omdat hij niet wou dat een advocaat zou beweren dat hij mentale problemen had en een moeilijke jeugd achter de rug heeft.

“Er is psychologisch niets mis met mij,” zei hij.

In een gevangenisdagboek schreef Dylann dat hij wel gehuild had uit zelfmedelijden, maar “geen enkele traan gelaten had voor de onschuldige mensen die ik vermoord heb.”

Na een overleg van 3 uur concludeerde de jury dat Dylann Roof wel degelijk de doodstraf verdient. Hij plande de aanval al maanden, schreef een racistisch manifest en gaf zijn verjaardagsgeld uit aan een Glock-pistool van 45-kaliber met 88 kogels. De aanklagers haalden aan dat “88” een numeriek symbool is voor “Heil Hitler.”

“Het gaat hier niet om iemand die een vlaag van zinsverbijstering kreeg”, aldus aanklager Jay Richardson. “Dit was heel bewust gepland.”

Het is relatief ongewoon voor een federale jury om de doodstraf uit te spreken. Meestal krijgen beklaagden een levenslange gevangenisstraf.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees