Huwelijksreis van Vlaams koppel eindigt in nachtmerrie aan grens met Syrië

Huwelijksreis van Vlaams koppel eindigt in nachtmerrie aan grens met Syrië

Foto: hbvl

Zonhoven - Een Limburgs koppel op huwelijksreis heeft ruim vier dagen vastgezeten in het Turkse Gaziantep. In het politiekantoor enkele straten verder kon dinsdag nog een aanslag verijdeld worden. “We komen niet meer van onze kamer”, zei Kris Doucet uit Zonhoven. Intussen is het koppel veilig en wel thuisgeraakt

De huwelijksreis van Kris Doucet en zijn vrouw Stéphanie Mandervelt uit Zonhoven kreeg een akelig staartje. Het koppel heeft ruim vier dagen vastgezeten in Gaziantep, in het zuiden van Turkije, nadat hun vlucht in Istanboel werd omgeleid door hevige sneeuwbuien.

“Bij Buitenlandse Zaken waren ze in de veronderstelling dat we al thuis waren omdat ze te werk gingen op onze vluchtgegevens”, legde Kris vanuit zijn hotelkamer in Turkije uit. “Na een verijdelde aanslag in het politiegebouw hier vlakbij durven we niet meer naar buiten te komen. We zijn nog net een half uurtje iets gaan eten in ons hotel, maar omdat de tweede terrorist nog op de vlucht is voelen we ons niet veilig. De ambassade raadde ons aan binnen te blijven. We komen niet meer van onze kamer.”

Intussen zijn ze terug in ons land. Het koppel vloog deze ochtend vanuit Gaziantep naar de Turkse hoofdstad Istanboel en is intussen terug in Zonhoven aangekomen, bevestigt Kris Doucet.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees