Reuter naar tweede kwalificatieronde, Bemelmans en De Loore uitgeschakeld

Reuter naar tweede kwalificatieronde, Bemelmans en De Loore uitgeschakeld

Foto: BELGA

Yannik Reuter (ATP 209) heeft zich woensdag geplaatst voor de tweede kwalificatieronde op het Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.

De 25-jarige Reuter haalde het in de eerste kwalificatieronde in drie sets van de Canadees Steven Diez (ATP 168): 6-3, 2-6 en 6-4 na 2 uur en 2 minuten. In de volgende ronde wacht de achttienjarige Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 107), het tweede reekshoofd in de kwalificaties in Melbourne. Voor Reuter is het de tweede keer dat hij kwalificaties speelt op een grandslamtoernooi, vorig jaar was hij er al bij op de US Open.

Voor Ruben Bemelmans (ATP 162) betekende de openingsronde in de kwalificaties het eindstation in Australië. De 28-jarige Bemelmans verloor er in twee sets van het Japanse 29e reekshoofd Go Soeda (ATP 141), een voormalige speler uit de top vijftig: 7-6 (12/10) en 6-3 na 1 uur en 26 minuten.

Ook voor Joris De Loore (ATP 184) is het toernooi reeds afgelopen. De 23-jarige De Loore verloor er in de openingsronde in drie sets van de Oostenrijker Jurgen Melzer: 6-2, 3-6 en 6-3 na 1 uur en 38 minuten.

Arthur De Greef (ATP 129) en Kimmer Coppejans (ATP 183) werken woensdag hun openingsronde in de kwalificaties nog af. Zeventiende reekshoofd De Greef speelt er tegen de Kazach Alexander Bublik (ATP 206). Coppejans neemt het op tegen de Amerikaan Tennys Sandgren (ATP 193).

# Belga context ## Related picture(s) [Open d’Australie - BELGIUM TENNIS ETHIAS T...]

[Australian Open - BELGIUM TENNIS ETHIAS TR...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Corrigeer