“Kim, je zal je juwelen nooit meer terugzien”

“Kim, je zal je juwelen nooit meer terugzien”

Foto: AFP

Kim Kardashian legt er zich maar beter bij neer dat ze haar gestolen verlovingsring nooit meer aan haar vinger zal kunnen dragen. Volgens de Amerikaanse celebritynieuwsbron TMZ hebben de speurders aan haar juridisch team gezegd dat de meeste gestolen diamanten meteen terechtkomen in het Antwerpse diamantmilieu en dan snel verdwijnen.

Volgens TMZ heeft de Franse politie de advocaten van Kim Kardashian ondertussen gebriefd over de voorlopige stand van zaken in het onderzoek naar de overval en juwelendiefstal.

De politie heeft haar advocaten verteld dat de kans dat haar juwelen nog worden teruggevonden zo goed als onbestaande is en dat ze de gestolen sieraden enkel nog op foto’s zal zien. De meeste diamanten van het kaliber van haar ring worden volgens de politie meteen naar het diamantdistrict in Antwerpen versluisd om daar geruisloos te verdwijnen.

Volgens TMZ heeft Kim Kardashian een verzekeringsclaim ingediend voor 13 verschillende sieraden,waaronder een 20-karaats diamantring met een waarde van 4 miljoen dollar.

Onschuldige chauffeur

Ondertussen zijn drie van de zeventien opgepakte personen weer vrijgelaten. Onder hen ook de chauffeur die haar enkele dagen in een limousine door Parijs reed. De chauffeur werkt voor een limousinedienst voor VIPs waarvan de Kardashians altijd gebruikmaken als ze in Parijs vertoeven. Hij werd ervan verdacht de overvallers te hebben ingelicht over de whereabouts van de ster die hij door Parijs gidste tijdens de Fashion Week. Maar volgens Franse politiebronnen is de man nu volledig witgewassen van elke beschuldiging. De speurders benadrukken dat de broer van de chauffeur wel nog altijd aangehouden blijft.

Naast de chauffeur zijn ook nog twee andere opgepakte personen vrijgelaten: een man en een van de drie vrouwen die de Amerikaanse ster geschaduwd zouden hebben tijdens haar verplaatsingen door Parijs.

Veertien andere verdachten blijven voorlopig in de cel. Onder hen de vijf personen die ervan verdacht worden zelf te hebben deelgenomen aan de overval. Alle vijf zijn het doorgewinterde beroepsgangsters die minstens 50 jaar oud zijn. Twee van hen, 60 en 72 jaar oud, zijn gekend voor zwaar banditisme. Van de eerste werden DNA-sporen aangetroffen op het materiaal waarmee Kim K werd vastgebonden. De andere is goed thuis in de onderwereld van de Franse Côte d’Azur en is in het verleden al veroordeeld voor cocaïnesmokkel.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees