Kenny De Ketele, Iljo Keisse en Robbe Ghys klaar voor zesdaagse in ÖVB-Arena in Bremen

Kenny De Ketele, Iljo Keisse en Robbe Ghys klaar voor zesdaagse in ÖVB-Arena in Bremen

Foto: Marc Van Hecke

De Zesdaagse van Rotterdam heeft pas zijn geheimen prijsgegeven of de Zesdaagse van Bremen (12-17/1) is al aan de beurt.

Vorig jaar trokken Kenny De Ketele en Christian Grasmann, die dinsdag met Roger Kluge in Ahoy won, het laken naar zich toe. Ook dit jaar behoren De Ketele-Grasmann tot de favorieten. Oppositie mag men verwachten van Leif Lampater-Wim Stroetinga, J. Morkov-Havik en vooral van Marcel Kalz en Iljo Keisse, die na het forfait van de Ronde van Qatar opnieuw voor de piste kiest.

Keisse won in 2008 in Bremen met Robert Bartko. Kalz eindigde twee keer eerste in de stad aan de Weser en voegt er nog twee keer een tweede plaats en een derde plaats aan toe. Een statistiek die kan tellen voor de Duitse ploegmakker van Keisse, die de Spanjaard Sebastian Mora Vedri vervangt.

De jonge Robbe Ghys (19) rijdt na de Gentse zesdaagse ook deze van Bremen. In ‘t Kuipke debuteerde Ghys met de Duitser Marcel Kalz. In Bremen is de Duitser Marcel Barth zijn gids.

Deelnemersveld

Lampater-Stroetinga, Grasmann-DE KETELE, Burkart-Hesslich, Beyer-Stöpler, Schneider-Kraus, Reinhardt-Graf, Bart-GHYS, Morkov-Havik, Kalz-KEISSE, Liss-Perizollo, Wotschke-Freuler, Pirius-M. Van Zijl.

Corrigeer