Weet jij de oplossing? Ouders vragen hulp bij dit aartsmoeilijke vraagstuk voor 6-jarigen

Dit vraagstuk - met de hashtags #mybrainhurts - deed duizenden mensen verbaasd dichter naar hun computerscherm buigen. Het huiswerk, bedoeld voor zesjarigen, was zo moeilijk dat een familie op Facebook hun volgers dringend om hulp vroeg.

De familie Holderness bestaat uit papa Penn, mama Kim en kinderen Lola en Penn Charles. Die laatste had net zijn huiswerk gekregen, een test uitgedeeld aan allemaal kindjes van zes jaar. Samen deden ze hun uiterste best om het antwoord op de vraag te vinden. Uiteindelijk gooiden ze de handdoek in de ring en vroegen hun grote groep volgers op Facebook om hulp.

Wie een raadsel in de trant van 1+1 verwacht, heeft het flink onderschat. De vraag is simpel: “Gebruik de tips om de ontbrekende letter te vinden.” Dat is echter sneller gezegd dan gedaan. Heel wat Facebookgangers hadden geen flauw idee wat de oplossing was, tot het aan hen uitgelegd werd. Zie jij het antwoord?

Weet jij de oplossing? Ouders vragen hulp bij dit aartsmoeilijke vraagstuk voor 6-jarigen
Foto: Facebook/The Holderness Family

Het duurde een tijde voor één man met het juiste antwoord kwam aandraven. Hij legde het uit: “Het gaat om een complexe vraag, waarin je de letters moeten vervangen door de getallen.” Dat wil zeggen dat je het zo moet bekijken: G = 11, B = 6 en S = 23. Als je die allemaal optelt, dan krijg je diagonaal het getal 40. Als je dan de andere diagonaal bekijkt, diegene waar er één letter ontbreekt en je vervangt de letters opnieuw door cijfers (B = 6 en P = 20), dan zie je dat er nog “14” ontbreekt om daar een gelijkwaardige diagonaal te hebben. Als je in de tips kijkt, zie je dat maar één letter aan dat getal voldoet. De oplossing is dus de volgende: J.

Enkele oplettende lezers zagen dat er met die methode verschillende juiste antwoorden te vinden. Toch is er nog een andere factor in het spel. Het verschil tussen de rechtse getallen (G = 11 en P = 20) is gelijk aan dat van de tegenoverliggende getallen (J = 14 en S = 23), namelijk negen. Als je hetzelfde doet bij de onderste getallen, dan heb je opnieuw J nodig om een gelijk getal uit te komen als de bovenste.

“Uitdagende breinbreker”

Een stortvloed van reacties ging van “wat is er gebeurd met normaal huiswerk” tot “dikke zever”. De familie Holderness voegde er daarom nog aan toe dat het de laatste bladzijde van 7 pagina’s was. De vorige vragen waren wel heel wat simpeler, geven ze toe. “Ik denk niet dat de leerkracht echt verwachtte dat elk kind dit juist zou hebben. Meer zo een uitdagende breinbreker, denk ik. Om die reden is het een geweldig plan dat onze school het in de test toevoegde.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees