Nadat hij zijn eerste XXL-hemd moest kopen, besliste hij op dieet te gaan. Zo ziet hij er nu uit

Zijn zelfvertrouwen nam zienderogen af en hij haatte het om naar foto’s van zichzelf te kijken. Maar de aankoop van een XXL-hemd zette Liam Smith ertoe aan op dieet te gaan. Door zijn beslissing kon de 25-jarige jongeman het nieuwe jaar 38 kilo lichter ingaan.

Toen Liam Smith (25) uit de Engelse stad Normanton stopte met sporten en naar de universiteit ging, stapelden de kilo’s zich razendsnel op. Hij ging bovendien geregeld naar de McDonald’s en bijna al zijn maaltijden bestonden uit vettig eten. Na enkele jaren woog hij 120 kilo.

Daardoor nam zijn zelfvertrouwen zienderogen af. Hij haatte het om naar foto’s van zichzelf te kijken. Kleren kopen was telkens een enorme sleur.

XXL-hemd

Maar in mei vorig jaar kwam het keerpunt. Nadat hij zijn verjaardag met vrienden had gevierd, ging hij opnieuw shoppen. Deze keer moest hij echter een maatje groter kopen: XXL. Een verandering die Liam ertoe aanzette zijn leven om te gooien.

“We hadden een heel ongezond weekend met veel alcohol en fastfood”, aldus Liam. “Pas daarna heb ik beslist iets aan mijn gewicht te doen.”

38 kilo lichter

Via een Brits dieetprogramma leerde hij zelf gezonde maaltijden te koken. Op amper zes maanden tijd viel hij 38 kilogram af. Daardoor gaat Liam nu door het leven als een 25-jarige jongeman van 82 kilogram.

“Ik heb veel meer zelfvertrouwen en ik hou er nu zelfs van om foto’s te delen op sociale media”, klinkt het. “Ik voel me zo gepassioneerd dat ik anderen op mijn beurt wil helpen om gewicht te verliezen.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees