Voorspelling van Italiaanse Nostradamus is aan het uitkomen: nog twee dagen voor de wereld vergaat

Video: YouTube/SAEMS LECCE

Het einde van de wereld is nabij. Of dat zou toch het geval zijn als we de Italiaanse Nostradamus mogen geloven. En dat allemaal omdat het twee dagen gesneeuwd heeft in Salento.

Filosoof, astroloog en fysicus Matteo Tafuri die tussen 1492 en 1584 leefde, was één van de meest prominent personen uit de regio Apulia in Italië in de zestiende eeuw. De man, die ook de titel “Italiaanse Nostradamus” draagt, werd beschouwd als een tovenaar, aangezien hij de mysteries van de alchemie en geneeskunde wist te doorgronden.

Sneeuw is de boosdoener

Hij maakte één heel opmerkelijke voorspelling, die tot nu toe nog nooit op het punt heeft gestaan om uit te komen. Zo klonk zijn profetie: “Salento, van de palmbomen en de milde zuidenwind, soms met sneeuw, maar nooit blijft het liggen. Twee dagen sneeuw, twee bliksemschichten aan de hemel, dan weet ik dat de wereld eindigt, maar ik verlang er niet naar.”

Voorspelling van Italiaanse Nostradamus is aan het uitkomen: nog twee dagen voor de wereld vergaat

Als dat waar is, dan zijn we er geweest, want de sneeuw in het anders zo zonnige Salento ligt nu voor de tweede dag op de Italiaanse stranden. De temperaturen zijn daar tot onder het vriespunt gedaald en het witte tapijt is nog niet van plan om weg te trekken, een unicum voor het schiereiland dat de hak van de laars van Italië vormt.

Op Instagram maken de inwoners en toeristen zich alvast niet te veel zorgen over de voorspelling, maar verwonderen ze zich vooral over de mooie en unieke landschappen die de sneeuw creëert in hun anders zo warme regio’s.

#snowsalento #wea #salento

Een foto die is geplaatst door Weá (@arcangelobelli) op

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees