Prison Break in het echt: gevangene kan ontsnappen dankzij tweelingbroer

Prison Break in het echt: gevangene kan ontsnappen dankzij tweelingbroer

Foto: Diario Correo

Het zou de titel van een scenario uit de populaire Amerikaanse tv-serie Prison Break kunnen zijn, daarin helpt Michael Scofield zijn oudere broer uit de cel te ontsnappen. Alexander Delgado (27) deed het in het echt uit de zwaarbewaakte Piedras Gordas-gevangenis in Peru.

Alexander is amper 27 jaar, maar heeft al heel wat op zijn kerfstok. In 2015 gaf een Peruviaanse rechter hem een celstraf van 16 jaar voor verkrachting en diefstal. Die wilde hij echter niet helemaal uitzitten, in de strengbewaakte gevangenis in Lima.

Bezoek van zijn tweelingbroer

Op zondagavond kreeg hij bezoek van zijn broer, Giancarlo Delgado. Alexander bood hem een drankje aan, waarin hij een slaapmiddel had gestoken. Nadien wandelde hij doodleuk in de kleren van zijn broer met die zijn identiteitspapieren door de voordeur naar buiten de vrijheid tegemoet.

Pas na enkele uren hadden de opzichters het bedrog in de gaten, toen ze de gevangenen gingen tellen. Ze vonden de versufte jongeman, die helemaal niet wist wat de geplogenheden waren in de gevangenis, verdacht. Honderd procent zeker waren ze echter niet en er moesten vingerafdrukken naar het labo worden gestuurd, om het te kunnen bevestigen. Toen die resultaten terugkwamen, was het duidelijk voor de cipiers: de verkeerde Delgado zat nog vast.

Er is nog een verdachte factor, zo blijkt. De cipiers vermoeden dat Alexander hulp kreeg van enkele mensen van binnenuit, want iedereen die binnengaat moet zes controleposten passeren en krijgt twee stempels, één op elke arm. “Dat ze hem lieten passeren zonder de stempels is op zijn minst gezegd verdacht. Dit wordt verder onderzocht.”

“Ik koester geen wrok”

In de televisieserie kan Michael Scofield samen met zijn broer Lincoln ontsnappen, maar dat is hier niet het geval. “We gaan de tweelingbroer vasthouden. Hij zal voor de rechter moeten verschijnen die zijn straf zal bepalen”, klinkt het bij de woordvoerder van de gevangenis. Of die wist wat er ging gebeuren of niet, is immers nog onduidelijk. “Ik koester geen wrok tegen mijn broer”, gaf hij als repliek. Alexander is nog steeds spoorloos.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees