Onuitgegeven duo eindigt uiteindelijk op plaats tien op negen ronden van de winnaars

Gijs Van Hoecke: "Het was zes dagen afzien én genieten in Rotterdam"

Gijs Van Hoecke: "Het was zes dagen afzien én genieten in Rotterdam"

Foto: if

Lochristi - De Wooning Zesdaagse van Rotterdam zit erop. Zes dagen topspektakel met een recordopkomst van 35 000 toeschouwers in een erg sfeervolle en professionele organisatie in Ahoy. Met onder meer het Nederlands-Belgische duo Dylan Groenewegen - Gijs Van Hoecke, een onuitgegeven combinatie voor onze Zaffelaarse renner met zijn ploegmaat uit zijn gloednieuwe team LottoNL-Jumbo. Groenewegen en Van Hoecke klokten dinsdagavond finaal af op de tiende plaats, op negen ronden van het ijzersterke Duitse duo Grasmann -Kluge dat op indrukwekkende wijze de eindwinst binnenhaalde. Iets wat ondanks de tegenstand van de Denen Hansen-Morkov te verwachten was.

Gijs Van Hoecke en zijn ploegmaat hadden het niet onder de markt op de 200 meter lange gelegenheidspiste in Ahoy. De eerste dag liep het voor geen meter, maar het duo herpakte zich wel met dubbele winst op de tweede dag, onder meer met een solo in de dernyreeks van de Zaffelaarse - ondertussen Berlaarse - pistier. De dagen daarna bleef het vechten tegen de overmacht, want zelfs het gerenommeerde Belgische duo Kenny De Ketele en Moreno De Pauw kon alleen maar de schade beperken, en viel net naast het podium op een vierde plaats. Op de slotavond liet Gijs Van Hoecke zich nog opmerken in de finale van de Houcon Derny Cup. Daarin ging het heel hard, en nam de Zaffelaarse renner even de tweede plaats in, tot hij zijn gangmaker moest lossen en Pim Ligthart finaal met de zege aan de haal ging.

"Het was afzien en natuurlijk ook genieten de voorbije week", zegt Gijs, refererend aan zijn dubbele overwinning vorige week vrijdag. "En nu is het uitkijken naar de eerste wegwedstrijd." Dat is trouwens een rittenkoers, de Ronde van Dubaï, van 31 januari tot 4 februari. Collega Groenewegen gaf ook ridderlijk toe dat het voor hem als wegrenner afzien was in zijn debuut op de piste. Hij bedankte Van Hoecke overigens voor wat hij allemaal van hem had opgestoken de voorbije week. Dat leest u in de tweet hieronder. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio