Dutroux is al maandenlang niet meer naar de kapper geweest: “Het is degoutant om te zien”

Dutroux is al maandenlang niet meer naar de kapper geweest: “Het is degoutant om te zien”

Foto: REUTERS

Marc Dutroux zit al een aantal maanden met de handen in het haar. Letterlijk, dan. Want de vaste kapper van de gevangenis van Nijvel, waar de moordenaar zijn levenslange straf uitzit, laat zich daar al een tijdlang niet meer zien. Dutroux loopt er dus stilaan verwilderd bij, en daar kan zijn advocaat niet meer mee lachen. “Ik ga de Belgische staat in gebreke stellen”, klinkt het fors in La Capitale.

“Elke gevangene is gelijk voor de wet, dus ook Marc Dutroux”, steekt Bruno Dayez van wal. Hij is sinds kort de nieuwe advocaat van de beruchte seriemoordenaar. “Zijn baard en zijn haren zijn intussen heel lang geworden. Mijn cliënt doet er nochtans alles aan om proper voor de dag te komen, maar dit is degoutant om te zien.”

Dayes heeft half december al eens contact gehad met de gevangenisdirectie, met de bedoeling een oplossing te vinden. Tussen kerst en nieuw schreef de man ook al een brief naar de directie, maar die bleek toen met vakantie te zijn. Dus schreef hij na het kerstverlof een nieuwe brief, maar kreeg ook daarop nog steeds geen antwoord. “Als er geen oplossing komt, ga ik de Belgische staat in gebreke stellen”, foetert hij.

Dutroux is al maandenlang niet meer naar de kapper geweest: “Het is degoutant om te zien”
Foto: REUTERS

Geen schaar

Hoe zit het dan bij de andere gevangenen? Die knippen blijkbaar elkaars haren. Maar in het geval van Marc Dutroux lijkt die optie uitgesloten. Geen enkele gedetineerde mag toenadering zoeken tot de man, en al zeker niet met een schaar. Zelf zijn haar knippen is ook geen optie, want een schaar zou veel te gevaarlijk zijn voor hem.

“Het is trouwens niet aan mij om een oplossing te zoeken”, zegt Dayes. “Maar het lijkt me alvast een goed idee om aan een andere gedetineerde te vragen om het haar van Dutroux te knippen, onder toezicht van een agent.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees