Natuurhulpcentrum maakt snel plaats vrij voor elf exotische dieren

Acht beermarters, twee rode vliegende eekhoorns en een mierenegel worden in Opglabbeek opgevangen. Foto: Natuurhulpcentrum

Opglabbeek -

Op de luchthaven in Zaventem is donderdag een transport van exotische dieren uit Jakarta tegengehouden. Het ging om acht beermarters, twee rode vliegende eekhoorns of tagoeans en een mierenegel. De dieren zaten al 72 uur in hun transportkooien. Ze werden naar het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek gebracht.

Het Natuurhulpcentrum bleek gisteren de enige redding voor elf exotische dieren die al 72 uur in hun transportkooien zaten. “De dieren waren niet gechipt, waardoor alle gezondheidsattesten en bijhorende papieren ongeldig zijn”, klinkt het bij het Natuurhulpcentrum. “Daarom besloot het FAVV om de zending tegen te houden. Er werden diverse dierentuinen en -parken in België gecontacteerd, zonder resultaat. Wij hadden in eerste instantie ook maar drie binnenkooien vrij. Maar toen de ernst van de situatie duidelijk werd, stelden we alles in het werk om de vermoeide reizigers een goed onderkomen te bezorgen.”

De vrachtexpediteur van de zending probeert nu zo snel mogelijk alle papieren in orde te brengen, zodat de dieren slechts tijdelijk in het centrum moeten verblijven.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio