Prinses Astrid opent Autosalon

Prinses Astrid en prins Lorenz hebben vrijdagnamiddag het 95ste (klein) autosalon van Brussel officieel ingehuldigd, in aanwezigheid van onder anderen minister van Mobiliteit François Bellot. Het gezelschap nam uitgebreid de tijd om een kijkje te nemen op de stands van de autobouwers.

Thierry Van Kan, voorzitter van salonorganisator Febiac, kondigde aan dat het zijn laatste salon is. “Maar ik verlaat de sector met een enorm optimisme. De vraag naar mobiliteit is er en de flexibiliteit en het comfort die een auto biedt houden de bovenhand”, aldus Van Kan. Afgelopen jaar 2016 was overigens het op twee na beste jaar ooit voor de sector qua aantal nieuw ingeschreven wagens.

Van Kan sprak ten slotte ook vijf wensen uit. “Ten eerste dat mobiliteit opnieuw een volledig federale bevoegdheid wordt of, op zijn minst, interregionaal. Daarnaast dat een performante databank van mobiliteitsgegevens (Mobility Data Base) ontwikkeld wordt, dat geïnvesteerd wordt in infrastructuur, dat er een echt parkeerbeleid gevoerd wordt en ten slotte dat er een belasting ingevoerd wordt op het gebruik van een voertuig in plaats van op het bezit ervan.

Corrigeer