Christophe Francken te zien in nieuwe Ketnet-reeks

Van drankduivel tot brave huisvader

Van drankduivel tot brave huisvader

Christophe Francken is nu ook te zien in Ketnet-reeks 4eVeR Foto: Margo Tilborghs

Essen - Met 4eVer pakt Ketnet uit met een nieuwe dagelijkse jeugdreeks. Christophe Francken uit Essen, bekend van zijn theater-voorstelling De Drankduivel, speelt de rol van Dirk Jacobs.

In 4eVeR wordt het verhaal van vier vrienden gevolgd, Emma, Lore, Gamil en Robin. Samen met hun families beleven ze heel veel plezier, maar worden ze ook geconfronteerd met moeilijke momenten. “Maandag ging 4eVeR in première en de reacties zijn veelbelovend”, zegt acteur Christophe Francken uit Essen. “Ik speel de rol van Dirk Jacobs, de papa van Emma. Het is scripted reality, het wordt ook wel Thuis of Familie voor tieners genoemd. De dagelijkse afleveringen van 15 minuten worden aangevuld met Whatsapp-feeds. De jongeren kunnen de verhalen en personages dus online verder volgen.

Mobilhome

Christophe Francken is niet aan zijn proefstuk toe. Naast acteur is hij ook leraar en dus weet hij goed hoe hij met jongeren moet omgaan. In oktober 2014 ging de De Drankduivel in première, de theatervoorstelling waarmee Francken alcoholisme bespreekbaar wil maken. Sindsdien brengt hij die beklijvende monoloog bijna wekelijks voor het jonge Vlaamse publiek. Francken speelt in het stuk zichzelf toen hij een jaar of 14 was. Maar hij speelt ook de rol van drankduivel en de rol van zijn vader, die toen alcoholist was.

Door de populariteit van De Drankduivel wordt Francken steeds vaker in scholen over heel Vlaanderen gevraagd. “Dat levert me weleens files op. Vaak vertrek ik al op zondagavond met de mobilhome van mijn vader en logeer ik, ook met mijn pa, voor de poort van de school waar ik moet spelen. Op 21 februari speel ik bijna thuis in zaal Rex, voor de leerlingen tweede graad van Sint-Jozef en Don Bosco-Mariaberg. Het wordt een speciale editie, want mijn zoon zal het ook voor het eerst zien.” 

www.christophefrancken.com

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio