Gezin vindt vijf doodgebeten shetlandpony's in achtertuin

Gezin vindt vijf doodgebeten shetlandpony's in achtertuin

Eddy De Permentier heeft maar één shetlandpony die de aanval van de honden overleefde, Hidalgo. Foto: bfs

Temse -

Vijf shetlandpony's van de familie De Permentier in de Oude Heirbaan in Tielrode zijn donderdagnacht doodgebeten door twee loslopende honden. De pony's zijn al dertig jaar de passie en hobby van grootvader Eddy. De politie onderzoekt de zaak.

Het waren de twee kleinzonen van Eddy De Permentier die rond 23 uur geblaf en gegrom hoorden in het weiland achter hun huis, waar zes shetlandpony's stonden te grazen. Ze belden meteen hun grootvader op, die vlakbij woont, en gingen kijken of de dieren ongedeerd waren. Dat bleek niet het geval te zijn.

Twee van de pony's waren doodgebeten en drie anderen waren zwaar verminkt”, getuigt Eddy. “Alle dieren hadden gruwelijke bijtwonden. Uiteindelijk konden ook de gewonde pony's niet meer gered worden. Van de zes shetlands die in het weiland stonden, overleefde er maar één. Dat was dan nog het oudste dier, van bijna 27 jaar. Om de een of andere reden waren de honden niet in die pony geïnteresseerd.”

Eerder al schrik

De kleinzonen van Eddy hadden de honden gezien en konden ze verjagen. Volgens hun grootvader waren de honden een paar dagen eerder ook al gesignaleerd in de buurt. “Mijn dochter had al een keer horen blaffen in of rond onze wei. Het was me ook al opgevallen dat de pony's de laatste dagen heel schuchter en veel moeilijker te benaderen waren. Vermoedelijk hadden ze toen al schrik gekregen van de honden.”

Eddy De Permentier ging meteen klacht indienen bij de politie. Die onderzoekt momenteel de zaak. “We hebben een vermoeden van wie de honden zijn, en een van mijn kleinzonen heeft een van de twee dieren ook herkend”, zegt Eddy. “Maar zonder echt harde bewijzen blijft het wellicht woord tegen woord. Het is in elk geval duidelijk dat de eigenaar van die honden zijn dieren binnen moet houden, of er zullen nog ongelukken gebeuren.”

Stamboekdieren

Voor Eddy De Permentier zijn de shetlandpony's al dertig jaar zijn hobby en zijn passie. “De dieren die zijn doodgebeten, had ik nog maar onlangs gekocht. Het waren allemaal pony's met een stamboek. Ik wou er mee fokken en deelnemen aan wedstrijden.”

Corrigeer

MEER NIEUWS