voetbal1ste amateurklasse SPorting HASSELT - SPRIMONT

Jeffrey Rentmeister: “Ik heb nooit spijt van iets”

Jeffrey Rentmeister: “Ik heb nooit spijt van iets”

Jeffrey Rentmeister: “Het zal niet makkelijk worden, maar ik ben ervan overtuigd dat we in de eerste blijven.” Foto: Sven Dillen

Jeffrey Rentmeister is sinds begin 2017 weer een speler van Sporting Hasselt. Opmerkelijk, want de verdediger leek na zijn plotse vertrek naar Antwerp in november definitief verleden tijd bij Sporting. Ook toen het avontuur bij de Great Old er al heel snel weer opzat. Rentmeister: “Ik ben terug en dat is het beste voor Sporting. Niet mijn persoon of een andere naam is belangrijk.”

Over de details van zijn vertrek naar Antwerp en het kort daaropvolgende ontslag bij de Great Old wil Rentmeister (32) het liever niet hebben. Maar één ding wil hij daarover wel kwijt: “Ik heb nooit spijt van beslissingen in mijn leven. Of het nu over sport, familie of iets anders gaat. Dus ook niet over die bepaalde beslissing. Wil dat zeggen dat ik altijd de juiste keuzes heb gemaakt? Zeker niet. Ik maak net als iedereen fouten.” Zijn escapade werd hem dus vergeven op Sporting. Wie zette de eerste stappen in het verzoeningsproces? Rentmeister: “We zijn als volwassenen weer aan het praten gegaan en hebben samen een oplossing gevonden. Een oplossing die de beste is voor Sporting Hasselt. Dat is het belangrijkste en het enige wat echt telt. Hoe de rest van de groep reageerde toen ik hier weer verscheen? Positief! Ook zij beseffen dat deze oplossing de beste is voor alle partijen.”

Dat Rentmeister zo snel weer in de armen werd gesloten, heeft uiteraard veel met zijn kwaliteiten te maken. Met hem had Hasselt zowaar één van de betere defensies in de eerste amateurklasse. “Ik betwijfel of één speler zo belangrijk kan zijn voor een ploeg. Feit is wel dat ik van de coach van bij de start van het seizoen vertrouwen kreeg om een leidersrol op het veld op te nemen. Ik spreek veel en probeer de anderen beter te maken. Dat is mijn manier van spelen”, verklaart de centrale verdediger.

Hasselt zakte na het vertrek van Rentmeister af naar de degradatiezone. “Er wachten ons nog veertien cupfinales waarin we alles eruit moeten halen. Het zal niet makkelijk worden, maar ik ben er wel van overtuigd dat we in de eerste amateurklasse blijven.”

Dan wordt er vanavond best meteen gewonnen van Sprimont. In de wandelgangen wordt trouwens gefluisterd dat de tegenstander van vanavond niet rouwig zou zijn bij een degradatie. Rentmeister: “Ja, ik heb dat gerucht ook gehoord. In de Waalse tweede amateurliga heeft Sprimont een pak meer derby’s. Maar het maakt onze rekening niet. Wees maar zeker dat hier een strijdbare ploeg wacht. Die jongens zullen trouwens nog altijd graag hun premie pakken.”

Sporting oefende tijdens de winterstop twee keer: tegen Patro en FC Luik. Op de tweede helft van de partij tegen Luik na, was het bilan van die twee oefenmatchen positief. “Zo denk ik er ook over. Al vind ik niet dat je iets kan zeggen over de tweede helft tegen Luik. We hadden er maandag een loodzware fysieke training opzitten die bij praktisch iedereen nog in de benen zat. Plus, we speelden met een experimentele ploeg na de pauze. Neen, wees maar gerust. We zullen klaar zijn voor Sprimont. Daar hoeft niemand voor te vrezen”, besluit Rentmeister.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio