DE OFFERTE. Wat kost een douchetoilet?

DE OFFERTE. Wat kost een douchetoilet?

Foto: Lambrechts

Je hebt vast al gehoord van de nieuwe trend die vanuit Japan komt aanwaaien: het douchetoilet. Wat dat precies is? Het woord zegt het eigenlijk zelf: je gaat naar het toilet en doet je ding. Maar vanaf dan neemt het toilet het van je over en hoef je niets meer te doen. Met een waterstraal spoelt het toilet je proper waarna een droger je droog blaast. Lekker gemakkelijk dus, maar wat kost het?

Huseyin Kaya van Lambrechts geeft meer uitleg over het prijskaartje. “Eigenlijk bestaat een douchetoilet al heel lang”, vertelt Kaya. “Denk maar aan het bidet, een soort wasbak die je ook vandaag nog naast heel wat toiletten ziet staan, een waterslangetje naast het toilet of zelfs een sproeiertje in het toilet. Voor zo’n waterslang of sproeiertje in het toilet mag je vandaag de dag beginnen tellen vanaf ongeveer 280 euro exclusief btw.”

“Een stapje dichter bij het échte douchetoilet is er eentje in de vorm van een ‘opzetwc-bril’. Ideaal voor mensen die een douchetoilet willen, maar niet heel hun toestel willen vervangen. Het enige wat je nog moet installeren, is een stroom- en watervoorziening. Zo’n zitje past op 70 % van de bestaande toiletten. Vanaf 600 euro exclusief btw upgrade je je bestaande toilet al tot een douchetoilet.”

“Het prijskaartje van je douchetoilet wordt bepaald door het design en de functies. Ons meest gevraagde model kost 2.600 euro, maar komt zonder droogfunctie. Voor wie echte wc-wellness wil, kan de prijs voor zijn douchetoilet oplopen tot wel 4.300 euro exclusief btw. Je toilet is dan wel voorzien van allerlei snufjes zoals een toiletdeksel dat vanzelf omhoog gaat, een waterstraal die je zowel in kracht als temperatuur kan aanpassen, een afzuigsysteem voor de geurtjes, een verwarmde toiletbril…”

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over douchetoiletten. Of stel je eigen vraag via www.livios.be/forum.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees