Uitvallen Aerts domper voor bondscoach

WK-knopen nog niet doorgehakt: welke veldrijder verdient laatste ticket?

WK-knopen nog niet doorgehakt: welke veldrijder verdient laatste ticket?

Foto: BELGA

De turbulente Wereldbeker-manche in Fiuggi heeft de taak van bondscoach Rudy De Bie niet vergemakkelijkt. Door het uitvallen van Toon Aerts wordt zijn WK-selectie sowieso herleid tot zeven renners. En vooral de naam voor de zevende renner lijkt een moeilijke knoop om door te hakken. Morgen/dinsdag maakt de bondscoach zijn keuze bekend, help hem hier alvast die laatste knoop te ontwarren en stem op jouw favoriet.

Zes renners zijn al (zo goed als) zeker: Wout van Aert , Kevin Pauwels en Laurens Sweeck op basis van hun UCI-ranking. Tel daar nog Tom Meeusen, Michael Vanthourenhout en Tim Merlier bij op basis van gisteren met respectievelijk een derde, zesde en zevende plaats op het glibberige parcours van Fiuggi.

Maar voor de zevende stek is de strijd nog niet gestreden. Tot voor gisteren leken Jens Adams en Gianni Vermeersch de belangrijkste kandidaten, maar na een spectaculaire en onvoorspelbare wedstrijd op Italiaanse bodem mogen daar nu ook Klaas Vantornout en Jim Aernouts aan worden toegevoegd. Adams en Vermeersch stelden immers teleur in Italië met een 18e en 26e plaats, terwijl Vantornout en Aernouts verrasten met een 7e en 9e plek.

Adams is een ploegmaat van Van Aert (en Merlier) bij Crelan-Charles, Vermeersch is de poulain van Bart Wellens bij Steylaerts Cycloteam, Vantornout is een ploegmaat van Pauwels en Vanthourenhout bij Marlux-Napoleongames en Aernouts tenslotte is een mannetje van Sven Nys en ploegmaat van Meeusen bij Telenet Fidea Lions.

Al zeker:

- Wout van Aert

- Kevin Pauwels

- Laurens Sweeck

- Tom Meeusen

- Michael Vanthourenhout

- Tim Merlier

Nog niet zeker:

- Jens Adams

- Gianni Vermeersch

- Klaas Vantornout

- Jim Aernouts

Wie is jouw favoriet?

Wie moet volgens u de zevende Belg worden om op zondag 29 januari in Luxemburg (mee) de strijd aan te gaan met Mathieu van der Poel? Stem hier!

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.