“Hitler zette zijn eigen dood in scène en vluchtte langs geheime uitgang uit bunker”

© ISOPIX

Volgens voormalig CIA-agent Bob Baer en de militair Tim Kennedy is het goed mogelijk dat Adolf Hitler helemaal niet gestorven is in zijn bunker aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Volgens de mannen vluchtte hij langs een, lang onbekende, vijfde uitgang uit de bunker en wist hij zo per vliegtuig aan de dood te ontsnappen.

nkdr

Adolf Hitler is mogelijk gevlucht uit zijn bunker in Berlijn en dan in het grootste geheim overgevlogen naar Argentinië. Dat geloven CIA-agent Bob Baer en Tim Kennedy, voormalig sergeant bij de Amerikaanse special forces. In “Hunting Hitler’ op The History Channel, onderzoeken zij hoe en of de man inderdaad kon ontsnappen en een nieuw leven kon beginnen in Zuid-Amerika.

De twee onderzochten meer dan 14.000 ooit geklasseerde documenten en ontdekten dat er een alternatief mogelijk is voor het verhaal dat Hitler samen met zijn vrouw Eva Braun zelfdoding pleegde op die bewuste 30ste april in 1945.

© ISOPIX

Een document van de Britse geheime dienst zou beweren dat Hitler de dag voordien al Berlijn ontvluchtte met piloot Peter Baumgart. Een ander document beweert dat Hitler door een SS-officier gezien is in Denemarken voor hij op een vliegtuig stapte naar Argentinië. Volgens Baer had Hitler plannen om van daaruit te proberen een “Vierde Rijk” te stichten.

© ISOPIX

De twee mannen zouden bewijzen gevonden hebben voor het bestaan van een vijfde, geheime, uitgang uit de bunker die naar een plaats leidde die als geïmproviseerde landingsbaan gebruikt kon worden voor een vliegtuig. Langs die weg zou Hitler Berlijn ontvlucht zijn.

Het klinkt allemaal tamelijk onwaarschijnlijk, zeker omdat zelfs het bestaan van Peter Baumgart gecontesteerd wordt. De man lijkt niet op te duiken in de lijsten van bekende Luftwaffe-officieren. Ook werden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog alle landingsbanen in en rond Berlijn onder schot gehouden en aanhoudend gebombardeerd.

Het volgende punt van de mannen gaat over de lichamelijke resten van Hitler. Volgens het Russische leger werden de lichamen van Hitler en Braun in doeken gewikkeld en net buiten de bunker verbrand. Het enige bewijs dat het inderdaad om het lichaam van Hitler gaat, is een stuk kaakbeen van Hitler en een stuk schedel dat een jaar later pas ontdekt werd.

Kaakbeen enige waardevolle bewijs

Het kaakbeen, volledig met tanden, werd door een tandarts onderzocht die bevestigde dat het om de tanden van Hitler ging. DNA-onderzoek op het kaakbeen gebeurde echter nooit. Het schedelfragment bleek later niet afkomstig te zijn van de nazileider, na onderzoek van professor Nicholas Bellantoni. Kleine noot terzijde: dat onderzoek heeft volgens de Russen nooit plaatsgevonden.

In mei 1945 werd een lichaam opgegraven dat vermoedelijk dat van Hitler was, het lichaam werd in het grootste geheim begraven in Maagdenburg, Oost-Duitsland, waar het bleef liggen tot de KGB, de Russische geheime dienst, het in 1970 opgroef, cremeerde en de assen verstrooide in een rivier. Dat maakt het kaakbeen het enige echte bewijs van Hitlers dood in 1945, en zolang Rusland dat niet vrijgeeft voor DNA-onderzoek, valt volgens Baer niet uit te sluiten dat Hitler de rest van zijn leven doorgebracht heeft in Zuid-Amerika.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen