‘Gesjoemel’ met feestzaal brengt burgemeester in nauwe schoentjes

Nazareth -

Het Gentse parket wil Danny Claeys (CD&V), burgemeester van Nazareth, voor de rechter brengen voor gesjoemel bij de bouw van een feestzaal. Daarbij zouden vijf valse akten opgesteld zijn. De zaak kwam gisteren voor de raadkamer.

Een grote polyvalente zaak voor 170 personen, een balkon met 115 zetels, een uitschuifbare zittribune, een cafetaria en een kelder met keuken voor catering. Nova langs de Steenweg in Nazareth is een cultureel centrum zoals er in Vlaanderen honderden zijn. Enige verschil: bij de bouw zou er gesjoemeld zijn.

Gisteren verscheen Danny Claeys, de burgemeester van Nazareth, samen met zijn gemeentesecretaris, een schepen en een architect voor de raadkamer in Gent. Het parket verdenkt hen ervan de regels voor de bouw van een gemeentelijke feestzaal niet te hebben gevolgd. De zaak kwam aan het licht na een klacht van een ontslagen aannemer.

Geen onderzoek naar asbest

Waar gaat het over? Het gemeentebestuur kocht de oude parochiezaal in 2002 en gaf een Gents architectenbureau de opdracht plannen te maken. Een aannemer uit Melle werd aangesteld om de werken uit te voeren. Die stelde echter vast dat de architect niet goed gewerkt had. Zo was er onder meer geen onderzoek geweest naar asbest en was de architect aangesteld zonder dat andere architecten zich kandidaat konden stellen.

De aannemer werd ontslagen en een nieuwe werd aangesteld. De eerste diende klacht in en na tien jaar onderzoek kwam de zaak gisteren voor de raadkamer in Gent. Het parket wil dat de vier verdachten voor de correctionele rechtbank komen voor valsheid in geschrifte. Er zouden vijf valse akten zijn opgesteld. Daarin volgens het parket onder andere leugenachtige beschuldigingen aan het adres van de aannemer als zou hij het bouwcontract niet hebben nageleefd.

Op 6 februari doet de raadkamer uitspraak in de zaak. Burgemeester Danny Claeys onthield zich gisteren van elke commentaar. In de wandelgangen klonk het echter dat Claeys en de andere verdachten zich verdedigd hadden met de melding “dat er toch geen slachtoffers zijn gevallen” en dat ze het allemaal deden “in het belang van de gemeente”.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio