Korpschef betaalt slachtoffers van zijn stelende zoon terug

Korpschef betaalt slachtoffers van zijn stelende zoon terug

Korpschef Tony Halsberghe. Foto: evr

Menen -

G. (20), de zoon van politiekorpschef Tony Halsberghe, is de dader van twee diefstallen in het zwembad van Menen. De jongen, die zelf politie-inspecteur wil worden, werd betrapt toen hij een derde keer geld wilde pikken. Het parket voert een onderzoek.

De twee diefstallen in ‘t Badhuis in Menen zouden dateren van eind vorig jaar. G., die net als zijn vader een fervent zwemmer is, ging er twee keer vandoor met een beperkte som geld. Toen de zwembadverantwoordelijken het vermoeden hadden dat de dief iemand was die het reilen en zeilen daar kende, zetten ze een dievenval op.

Groot was hun verbazing dan ook dat de dader, die een derde keer wilde toeslaan, de zoon van Tony Halsberghe was, korpschef bij de politiezone Grensleie en bestuurslid van de Meense ZwemKring.

Halsberghe werd ingelicht en probeerde het ongelukkige voorval eigenhandig op te lossen. Hij stapte zelf naar de slachtoffers om het gestolen geld terug te betalen. Insinuaties doen de ronde dat hij op die manier de hele affaire in de doofpot wilde steken. Om de toekomst van zijn zoon, die zelf proeven aan het afleggen is om politie-inspecteur te worden, niet te hypothekeren. En om zichzelf niet in de wind te zetten.

Dat leek te lukken toen de slachtoffers akkoord gingen met de teruggave van het geld. Maar nadien volgde blijkbaar toch een klacht van een van hen. De bal ging daardoor aan het rollen en zo kwam de zaak bij het parket van Kortrijk terecht. “We kunnen bevestigen dat er een onderzoek loopt voor een beperkt aantal diefstallen van kleine bedragen door die jongen”, zegt parketwoordvoerster Karlien Ververken. “Dat de korpschef op ongeoorloofde wijze zou zijn tussengekomen daar zijn geen aanwijzingen voor. Er is dus ook geen onderzoek naar hem.”

Lastercampagne

Volgens bronnen binnen het politiekorps heeft Halsberghe niet verkeerd gehandeld. “Hij heeft gewoon gehandeld als een normale vader zou doen als zijn zoon in de problemen komt. Het is een toegestane, klassieke oplossing bij zulke diefstallen en dus geen uitzondering.”

Insiders beweren dat Halsberghe slachtoffer is geworden van een lastercampagne binnen zijn eigen korps. Daar zou onder sommige collega’s ongenoegen heersen over hoe hij hard en rechtlijnig handelde in recente dossiers, onder meer over de hoofdinspecteur die in opspraak kwam voor zijn banden met het prostitutiemilieu. Die man zou binnenkort ontslagen worden. Dat ook twee agenten van hun functie werden gehaald omdat ze op een verjaardagsfeestje van een crimineel waren, viel evenmin in goede aarde, net als verschillende reorganisaties binnen het korps.

De korpschef wilde gisteren zelf geen commentaar geven.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees