Moeder baby: "Kan niet beschrijven hoe gelukkig ik ben dat ze is teruggevonden"

Op deze plek werd ontvoerde baby Grace gevonden

Wijnegem - In Wijnegem werd maandagavond een baby gevonden voor de deur van een woning op de Merksemsebaan. Het gaat om de baby die maandag als vermist werd opgegeven. Baby Grace werd door haar vader en diens broer ontvoerd uit de caravan van de moeder in Henegouwen. De vrouw werd door het duo zwaar toegetakeld met machetes. De mannen zijn inmiddels opgepakt, maar ontkennen alles.

De baby werd rond 23 uur teruggevonden voor de deur van een woning op de Merksemsebaan. De bewoner van het huis werd gealarmeerd door geklop op de deur. Toen hij de deur van zijn woning opende, zag hij de baby liggen. Op dat moment kwam er ook zijn buurman Danny Vandaele aangelopen, die geween had gehoord.

“Het leek wel een krijsende kat. We stonden perplex toen we zagen dat het een baby was. Het kind zag er wel verzorgd uit en had warme kleren aan. We wisten dat het daar nog niet zo lang kon liggen, want een kwartier daarvoor zijn we nog met de hond gaan wandelen, maar met die koude stel je je toch wel wat vragen”, reageert Vandaele verbijsterd.

Het kindje was volgens de buurman goed ingeduffeld en werd in goede gezondheid naar het ziekenhuis gebracht. De moeder heeft ondertussen ook al gereageerd op Facebook.

“Ik kan niet beschrijven hoe ongelooflijk gelukkig ik ben dat ze mijn dochtertje teruggevonden hebben. Ik wil jullie oprecht bedanken voor alles wat jullie voor mij en mijn dochter gedaan hebben. Een dikke merci en een dikke zoen van ons.

Maandag raakte bekend dat de politie al drie dagen op zoek is naar de baby van vijf maanden oud. De feiten speelden zich vrijdag op een verwaarloosd campingterrein in Estinnes-au-Mont, tussen Binche en de Franse grens. Presila Bogaert (26) woonde er samen met haar dochtertje in een caravan. Haar man Jordy Weiss, van wie ze sinds november gescheiden leefde, woonde enkele tientallen meters verder in een andere woonwagen.

"Vreselijk toegetakeld"

Sinds de scheiding woedde er ook een strijd om de baby. Vrijdagavond om 22.30 uur klopten Jordy (23) en zijn broer Tony (25), die in Willebroek woont, aan bij Presila. De vrouw was achterdochtig en deed niet open, waarna de mannen binnenstormden gewapend met machetes.

“Ik hoorde hevig geroep en ging buiten kijken”, vertelt Presila’s zus Patricia Bogaert. “Het was stikdonker. Ik zag Tony en Jordy wegsprinten, met een wiegje in de hand. Wat verder zag ik Presila liggen, in een plas bloed, huilend. Ze was vreselijk toegetakeld en riep dat ze haar dochtertje hadden meegenomen.”

De zus belde meteen de hulpdiensten. “Presila was er slecht aan toe, met wonden aan haar hoofd en been maar ook haar arm, omdat ze haar baby’tje had proberen af te schermen van de mannen. Onderweg naar het ziekenhuis heb ik op haar ingepraat zodat ze het bewustzijn niet zou verliezen.”

De vrouw werd meteen geopereerd. Dat duurde zes uur. Inmiddels is ze buiten levensgevaar.

“Zelf haar kind verstopt”

Zaterdag al kon de politie Jordy en Tony Weiss oppakken. Ze worden verdacht van ontvoering en verberging van een baby, en poging tot moord. “Maar ze ontkennen alles”, zeggen hun advocaten.

Volgens onze informatie beweert het duo dat ze gewoon thuis zaten op het moment van de feiten, in Willebroek, waar Tony een caravan betrekt. Volgens de broers heeft Presila haar kind zelf verstopt. “En probeert ze door dit verhaal de schuld op hen te steken.”

Volgens de familie was Jordy wel vaker agressief en had Presila schrik van hem.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees