Het ruikt niet meer naar Douwe Egberts

Het ruikt niet meer naar Douwe Egberts

Foto: BELGA

Grimbergen -

Wie ’s ochtends langs de Brusselse ring in Strombeek-Bever passeert , zal het voortaan zonder de geur van Douwe Egberts koffie moeten stellen. Het doek over de fabriek is definitief gevallen.

Douwe Egbets in Grimbergen, op het knooppunt van de ring en de A12, opende in 1973 en zorgde er tientallen jaren voor dat wie langs de ring passeerde of in de wijde omgeving woonde ’s ochtends wakker werd met de geur van vers gebrande koffie.

De fabriek zorgde ook voor werkgelegenheid want bijna alle werknemers kwamen uit de buurt.

In september van vorig jaar kwam de directie plots met de mededeling dat de fabriek zou sluiten. Een donderslag bij heldere hemel voor de meeste werknemers. Als wist men wel dat het al een tijdje minder goed ging. Nu is het dus zover, sinds deze week ruikt het niet meer naar Douwe Egberts. De banden zijn stilgevallen, de productie is gestopt.

In totaal verloren 159 arbeiders (waaronder 31 met een tijdelijke overeenkomst) hun job. Ook 115 van de 305 bediendenjobs zijn weg. De circa 190 bedienden die na de sluiting van de koffieproductie aan de slag kunnen blijven, zullen moeten verhuizen naar elders.

Bewakingsfirma

Om de werknemers een handje te helpen bij het vinden van een nieuwe job organiseerde Douwe Egberts rond de jaarwisseling een jobbeurs met een 40-tal bedrijven. Een deel van de ontslagen personeelsleden kan aan de slag als bewakingsagent bij Seris in Diegem. Een deel kan ook met vervroegd pensioen.

OPROEP: Woon je zelf in de buurt van een ‘geurige’ fabriek of passeer je er regelmatig eentje op de snelweg? Laat het ons dan weten via dit e-mailadres.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees