Historisch café over te nemen

Historisch café over te nemen

Eetcafé ‘Den Houten Lepel’. Foto: wh

Antwerpen -

Den Houten Lepel, op de hoek van de Begijnenstraat, is één van de oudste cafés van 't stad. Hoewel de zaak nog recent werd vernieuwd, staat ze over te nemen.

Eetcafé ‘Den Houten Lepel’, op de hoek van de Kronenburgstraat en de Begijnenstraat, is beschikbaar voor overname.

De zaak staat bekend als één van de oudste horecazaken van Antwerpen, met een geschiedenis die bijna 400 jaar teruggaat. De eigenaar van het horecapand, Ali Soykenc, heeft naast Den Houten Lepel ook restaurant Pur Sang (op de hoek van de Kasteelpleinstraat en de Begijnenvest, red.) in zijn portefeuille.

Bestek bij gevangenis

Hij bevestigt dat de zaak leeg staat, maar wil niet ingaan op de reden van de sluiting. Soykenc gaf Den Houten Lepel in 2007 nog een facelift, maar gaf het eetcafé later weer uit handen. “Met de laatste zaakvoerder heb ik al een tijdje geen contact meer."

Tanguy Ottomer, die onder meer een speciale rondleiding rond cafélegendes organiseert, reageert verrast. “Het gaat om een pand met een rijke geschiedenis. De zaak dankt haar naam aan de nabijheid van de gevangenis in de Begijnenstraat en verwijst naar het feit dat gevangenen vroeger enkel houten eetlepels kregen omdat harde metalen of scherpe materialen niet waren toegelaten.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio