David Goffin is op zijn hoede voor Stepanek

David Goffin is op zijn hoede voor Stepanek

David Goffin Foto: AP

David Goffin (ATP 11) probeert zich donderdag voor het tweede jaar op rij te plaatsen voor de derde ronde van de Australian Open. Het elfde reekshoofd knokte zich maandag in vijf sets voorbij de Amerikaanse reus Reilly Opelka (ATP 208) en mag donderdag in de derde partij op Show Court 3 de baan op tegen veteraan Radek Stepanek (ATP 102). De 38-jarige Tsjech komt uit de kwalificaties in Melbourne en is een niet te onderschatten speler volgens Goffin. “Het wordt niet makkelijk”, aldus de Belgische nummer één. “Radek is heel ervaren en heeft een geweldig balgevoel”.

Het wordt het tweede onderlinge duel tussen de 26-jarige Goffin en de twaalf jaar oudere Stepanek. In 2012 speelden ze tegen elkaar in de openingsronde van Roland Garros, Goffin won toen in vijf sets (6-2, 4-6, 2-6, 6-4 en 6-2). “Radek doet het hier uitstekend. Hij moest opnieuw kwalificaties spelen, maar plaatste zich al bij al makkelijk voor de hoofdtabel en gaat zeker opnieuw de top-100 induiken. Hij heeft een goed niveau, voelt de bal goed aan en speelt agressief. Ik ga snel moeten spelen en hem achteruit moeten duwen, we zien wel hoe het loopt”, stelde Goffin.

David Goffin is op zijn hoede voor Stepanek
Radek Stepanek Foto: AFP

Ondanks zijn moeilijke eerste ronde, waarin hij drie uur op de baan stond, acht Goffin zich klaar voor de strijd. “Het was mentaal moeilijker dan fysiek, de rally’s waren vrij kort. Ik moest geconcentreerd blijven en door de warmte waren de ballen moeilijk te controleren. Tegen Radek zal ik snel moeten reageren, maar ik denk dat ik de wapens heb om mijn toernooi nog wat langer te laten duren”, klonk het.

Stepanek: "Niets te verliezen"

De Tsjech, in 2006 nog de nummer acht van de wereld, moest kwalificaties spelen in Melbourne en rekende in de eerste ronde op de hoofdtabel met 6-2, 7-6 (7/1) en 6-3 af met de Rus Dmitry Tursunov (ATP 405). "De partij tegen Goffin wordt een enorme uitdaging, maar ik heb niets te verliezen", klonk het.

Radek Stepanek kent Goffin goed. De Tsjech verloor hun enige voorgaande confrontatie - in 2012 op Roland Garros - in vijf sets, maar is de evolutie van de Luikenaar blijven volgen. "David weegt met zijn huissleutels in zijn zak dan misschien maar 40 kg, maar is heel sterk", gekscheerde Stepanek. "Hij is bijzonder solide van op de achterlijn en beweegt uitstekend, de kwaliteit van zijn returns is ook erg goed. Hij geeft me de indruk van als een machine te spelen. Hopelijk heeft hij wat energie verloren in zijn eerste ronde tegen Opelka. Het wordt geen makkelijke wedstrijd, maar ik ga een manier proberen te zoeken om die te winnen".

De Tsjech, twee weken geleden in Doha nog kwartfinalist tegen ene Novak Djokovic, gelooft in ieder geval in zijn kansen. "Ik heb dit jaar al veel wedstrijden op de teller en voel me uitstekend. Ik ben dan wel 38, maar ik hou nog heel veel van mijn sport. Een vriend mij, Jaromir Jagr, is al 45 en speelt nog steeds ijshockey in de NHL bij de Florida Panthers. Ik heb dus nog enkele jaren te gaan", klonk het lachend.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.