De 5 nieuwe technologieën die je niet mag missen op het Autosalon

De 5 nieuwe technologieën die je niet mag missen op het Autosalon

Foto: Vroom.be

De autowereld evolueert tegen een duizelingwekkende snelheid. Snufjes die door topmodellen worden geïntroduceerd, vinden steeds sneller hun weg naar populairdere modellen. Dit zijn vijf interessante technologieën die je steeds vaker terugvindt.

1. Fileassistent
Een adaptieve snelheidsregelaar, die je snelheid afstemt op die van je voorganger, ken je wellicht al. De rijstrookassistentie, die het stuur rechthoudt wanneer je onbewust uitwijkt, ook. Combineer deze twee en je krijgt een fileassistent. Die versnelt, remt en beweegt het stuur voor jou. Hoef je dan helemaal niets meer te doen? Nee, want de chauffeur blijft juridisch verantwoordelijk voor zijn auto.

2. Apple CarPlay en Android Auto
Deze technologie duikt alsmaar frequenter op bij de meest recente multimediasystemen. Ze zorgen ervoor dat je het scherm van je smarpthone kan kopiëren naar dat van je auto en dat je je telefoon dus kunt bedienen met de knoppen van je auto. Handig, al worden nog lang niet alle apps herkend en is het een extra bron voor afleiding. Let ook op, want sommige merken bieden alleen multimediasystemen die uitsluitend met een van de twee besturingssystemen beschikbaar zijn, en niet met beide.

3. Verlichting
Koplampen ondergingen ook een heuse revolutie. Na automatische koplampen, xenonlampen, led-dagrijlichten en automatische grootlichten is het tijd voor “full-led”-lichten en zelfs lichten met lasertechnologie. Die laatste passen de lichtbundel aan voor een perfect zicht zonder andere weggebruikers te verblinden.

>

Lees ook:

>

>

Beleef het Autosalon vanuit je luie zetel

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees