Kapelmysterie compleet: vernield monumentje opnieuw opgeruimd

Het kapelletje zoals José het na Kerstnacht aantrof... Foto: lvh

Nazareth -

De kapel in de Nieuwlandstraat kreeg het de laatste tijd zwaar te verduren. Op kerstnacht vorig jaar werd het kapelletje al eens flink toegetakeld, maar nu hebben onbekenden het monumentje verder afgebroken en opgeruimd.

In de Nieuwlandstraat werd op de afgelopen Kerstnacht de kapel van ondernemer José De Pourcq vernield. Naar de daders en hun motief was het toen gissen, maar nu is het mysterie nog wat groter.

Exact drie weken na de bijna complete vernieling van het dierbare monumentje stelde De Pourcq dinsdagavond vast dat zijn kapel verder afgebroken was.

Berouw

“Ik reed de oprit op in het halfdonker. Mijn passagier vroeg me doodleuk of ik alles opgeruimd had aan het kapelletje”, vertelde hij, nog meer verbouwereerd dan bij de eerste vernieling. Maar De Pourcq had niks opgeruimd, want hij had de brokstukken zo veel mogelijk als na de vernieling achtergelaten, zodat de aannemer het kapelletje nog wat kon opknappen.

“Vreemd genoeg hebben ze nu de arduinplaat en de rest van de bakstenen afgebroken. En tot mijn grote verbazing waren het steenpuin, het gebroken beeldje, het metalen raamwerk en alle resten mooi opgeruimd”, aldus De Pourcq.

“Hebben de daders berouw omdat ze de vernielde kapel geregeld voorbij moeten? Ik weet het niet, maar dit hele gedoe is een compleet raadsel.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees