BENJAMIN DECLERCQ

“Ik zal voldoende kansen krijgen om te groeien”

Izegem -

Tim Declercq verliet na vijf jaar rijpen de ploeg voor Quick-Step Floors, maar toch beschikt Sport Vlaanderen-Baloise dit seizoen nog altijd over een Declercq. Jongere broer Benjamin tekende er zijn eerste profcontract.

“Ik heb veel van Tim opgestoken, want hij kent het reilen en zeilen binnen deze ploeg”, vertelt Benjamin Declercq. “Tim was jaren mijn trainer en motiveerde me om een stevige basis aan te leggen alvorens op ploegstage te vertrekken. Daarom werkte ik in december met Piet Allegaert en Kevin Deltombe een stage af in San Miguel. Het oefenkamp in Calpe beantwoordt aan mijn verwachtingen. Ik moet wennen aan het profbestaan, maar de trainingen gaan me goed af. Ik recupereer goed en dat opent perspectieven. Deze ploeg biedt voldoende kansen om te groeien, maar dat wist ik al van Tim. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijd waarin we samen aan de start komen. En schrijf maar op dat Tim dit jaar in geen vijf koersen voor mij zal eindigen (lacht).”

Declercq zal zijn debuut maken in de Ronde van Oman. “We zien wel wat het geeft. Wat nadien volgt, weet ik nog niet. Testen toonden aan dat ik gemaakt ben voor korte explosieve hellingen, maar ik ben er nog niet uit waar ik het best uit de verf zou komen. De komende twee jaar moeten wat dat betreft meer duidelijkheid brengen.”

Laatste loodjes

Declercq werkt ook nog zijn masterstudies TEW af. “De laatste loodjes wegen zwaar. Ik moet mijn thesis nog afwerken, maar na een training van vijf à zes uren heb ik niet altijd de mentale veerkracht om de studieboeken nog open te klappen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio