VOETBAL1STE PROVINCIALESTOKKEL - VK LIEDEKERKE - Herexamens starten voor Liedekerke en Pieter De Kegel

“Snel remonte inzetten”

“Snel remonte inzetten”

Pieter De Kegel: “In de heenronde kenden we veel blessureleed.” Foto: dsj

Liedekerke / Roosdaal -

Op Stokkel gaat Liedekerke op zoek naar een driepunter die de Heuvelkouterploeg opnieuw op de rails kan zetten. Borchtlombeeknaar Pieter De Kegel proefde van derde klasse met FCV Dender en moet Liedekerke naar een hoger niveau helpen tillen.

Liedekerke voelt de hete adem in de nek van Butsel en rode lantaarn Grez-Doiceau die steeds meer punten vergaren. Het degradatiespook zette de klok op vijf voor twaalf?

Pieter De Kegel: “We staan veertiende en de weg omhoog kan je enkel forceren met overwinningen. Dat vormt zondag dan ook het streefdoel. De herexamens starten voor Liedekerke dat een remonte moet maken om zich snel los te wurmen uit de strijd voor de degradatie. We kenden in de heenronde veel blessures wat ons parten speelde. De jongens uit de B-ploeg zetten wel hun beste beentje voor en hebben de toekomst voor zich, maar ze missen de routine en maturiteit voor het rauwe degradatievoetbal van eerste provinciale. Enkele pijnlijke uitgaande transfers wegen nu zwaar door. Ik denk aan het vertrek van Mo Chouaf, Glenn De Coen en Kenneth Mumba. Hun waarde voor de ploeg werd misschien wat onderschat. Vorig jaar liep het trouwens wel gesmeerd met het gros van de huidige spelers.”

Hoe evalueer je jouw heenronde in jouw tweede seizoen bij Liedekerke?

“Met ups en downs. Indien de ploeg niet draait, blijkt het voor mij moeilijk om boven de grijze middelmaat uit te stijgen. Mijn seizoen is beduidend minder dan vorig jaar en het seizoen voordien bij FCV Dender toen ik heel veel bij leerde van Emilio Ferrera die me vertelde dat ik over het potentieel beschikte om door te breken in derde klasse indien ik hard bleef werken en voldoende geduld toonde. FCV Dender was als dakwerker evenwel te hoog gegrepen. De vele trainingen combineren met mijn job was onmogelijk. Met Liedekerkenaar Brent De Geyseleer speelde de jongste maanden een jongere uit de jeugdcategorie na mij in de Denderleeuwse basis waar de eerste linksachter Vlad Marin uitviel.”

Terwijl jouw ex-club FCV Dender strijdt voor een eindrondeticket in de eerste amateurklasse, bikkel jij met Liedekerke voor het behoud in eerste provinciale. Steekt dat niet?

“Ik verdedig nu de Liedekerkse kleuren en daar ga ik voor. Hier kan ik veel meer spelen en dat vind ik als jonge speler ontzettend belangrijk. Met Johan Hertveldt is een gewezen hoofdcoach van FCV Dender coach bij Liedekerke. Ik ken de manier waarop hij werkt. Het bestuur nam de juiste beslissing. Dat moeten we de komende weken onderstrepen met goede resultaten.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio