Brit Vernon en Ethiopische Adamu pakken de zege, Carton knap tweede

Brit Vernon en Ethiopische Adamu pakken de zege, Carton knap tweede

Carton kwam enkele seconden tekort. Foto: BELGA

Hannut -

De Brit Andy Vernon en de Ethiopische Birthukan Adamu hebben zondag de vijfde manche van de CrossCup in het Luikse Hannuit gewonnen. Bij de mannen nestelden Sofiane Bouchiki (tweede) en Isaac Kimeli (derde) zich op het podium. Bij de vrouwen eindigde Louisa Carton als tweede.

Vernon had na 9.000 meter aan de meet 13 seconden voorsprong op Bouchiki en 23 op Kimeli. Jeroen D’hoedt eindigde als vijfde op bijna een minuut.

Bij de vrouwen vocht Louise Carton tot de laatste meters voor de zege, maar was de Ethiopische Birthukan Adamu uiteindelijk vier seconden sneller. De Roemeense Roxana Birca vervolledigde het podium. Imana Truyers finishte als vijfde, Sofie Van Accom als zesde en Hanna Vandenbussche als achtste.

De volgende manche van de CrossCup vindt plaats op zondag 12 februari in Rotselaar en geldt tevens als het Vlaams Kampioenschap.

Carton: "Laatste versnelling was er te veel aan"

"Ik ben tevreden met mijn prestatie in Hannuit", opende Carton. "Ik heb me helemaal gegeven, maar kon de laatste versnelling van Adamu niet meer beantwoorden. Ik heb me heel ontspannen voorbereid op deze manche. Stress helpt je toch niet. Ik weet sinds kort dat mijn maagproblemen het gevolg waren van een maagzweer. Ik neem nu medicatie en vandaag voelde ik al verbetering. Ik hoop dat we de oplossing hebben gevonden."
De West-Vlaamse werkte tussendoor nog examens af voor haar opleiding kinesitherapie en komt dan ook uit een vermoeiende periode. "Dat klopt, maar sinds vrijdag liggen de examens achter de rug. Ik kan me nu dus opnieuw helemaal op de atletiek storten. Ik ben er dan ook zeker van dat ik de komende weken mijn beste niveau zal terugvinden."
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.