‘Paraaf in plaats van handtekening’ zet volksraadpleging mogelijk op de helling

Geoffrey Verleyen, voor zitter Oen VLD. Foto: lvh

Zingem -

Het schepencollege heeft opnieuw advies gevraagd aan de Vlaamse Adviescommissie voor Volksraadplegingen. Sommige inwoners zouden een paraaf in plaats van een handtekening op het petitieformulier voor een volksraadpleging van Open VLD hebben geplaatst. En het college wil weten of die formulieren geldig zijn. “Schandalig, een nieuw vertragingsmanoeuvre”, klinkt het bij Open VLD.

Het schepencollege van Zingem wil parafen niet aanvaarden, en daarom heeft het de hulp ingeroepen van de Vlaamse Adviescommissie. Het juridische advies van de commissie kan nog eventjes op zich laten wachten, waardoor de officiële mededeling van de resultaten van de petitie om een volksraadpleging te houden over een fusie met Kruishoutem verhuist naar de gemeenteraad in februari. Normaal gezien zouden die nu donderdag bekend gemaakt worden.

“We staan perplex”

“We staan natuurlijk perplex, want dit is opnieuw een vertragingsmanoeuvre. Nu wordt de eventuele mislukking van de organisatie van de volksraadpleging in de schoenen geschoven van een deel van de bevolking, omdat sommige inwoners een paraaf zetten in plaats van een handtekening op het petitieformulier”, klinkt het scherp bij Open VLD-voorzitter Geoffrey Verleyen. “Dit is te gek voor woorden, want we kunnen onmogelijk voorspellen hoe dit zich verder gaat ontwikkelen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees