DE OFFERTE. Wat kost vloerisolatie met gespoten pur?

DE OFFERTE. Wat kost vloerisolatie met gespoten pur?

Foto: Isotrie

Je vloer isoleren kan op verschillende manieren. In dit artikel gaan we in op vloerisolatie met gespoten pur. Luc Deceuninck van Isotrie legt uit welke elementen de prijs bepalen.

“De uiteindelijke prijs op je offerte is gebaseerd op de dikte van de isolatie en de oppervlakte van de werf. Gemiddeld mag je rekenen op 20 euro per m², exclusief btw. Dit voor een laag isolatie van 10 cm dik in een woning van 100 à 150 m². Installatiekosten en werkuren inbegrepen.”

“Voor elke centimeter boven de tien, komt er gemiddeld 1,6 euro per m² bij in de prijs. Zit je met vloerverwarming? Dan moeten we de bovenkant van de isolatielaag vlak afschuren. Tel hier op 1,5 euro per m².”

“Zijn de muren al gepleisterd, dan moeten we deuren, ramen en muren afplakken. Hiervoor rekenen we ongeveer 1,3 euro per m² gespoten schuim bij aan. Als de pleisterwerken nog moeten gebeuren, is het alleen nodig om deuren en ramen af te tapen. In dat geval komt er meestal geen meerkost bij kijken.”

Als bouwheer kan je ten slotte zelf nog wat besparen door de ondergrond stofvrij te maken voor de werken. “Als de firma dit zelf moet doen, rekenen ze hier zo’n 1,50 euro per m² voor aan.”

Deze richtprijzen zijn zuiver indicatief. Surf naar Livios.be voor meer info over (na-)isolatie. Of stel je eigen vraag via www.livios.be/forum.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees