MR en Ecolo dienen motie van wantrouwen in tegen minister Furlan na schandaal rond Publifin

MR en Ecolo dienen motie van wantrouwen in tegen minister Furlan na schandaal rond Publifin

Foto: Photo News

Beez / Namur / Belgrade / Saint-Servais / Saint-Marc / Bouge / Champion / Daussoulx / Flawinne / Malonne / Suarlée / Temploux / Vedrin / Boninne / Cognelée / Gelbressée / Marche-les-Dames / Dave / Jambes / Naninne / Wépion / Wierde / Erpent -

Naar aanleiding van het schandaal rond de Luikse intercommunale Publifin hebben MR en Ecolo in het Waals Parlement een motie van wantrouwen ingediend tegen Waals minister Paul Furlan (PS), bevoegd voor de lokale besturen. Ze vragen dat Furlan niet vervangen wordt, maar dat zijn bevoegdheden verdeeld worden over de andere ministers van de Waalse regering.

De motie kan ten vroegste over 48 uur gestemd worden. Er is een gewone meerderheid voor nodig. Zolang de PS-cdH-meerderheid het vertrouwen in Furlan behoudt, zal hij dus niet goedgekeurd worden.

Ecolo stelde aanvankelijk voor om Furlan door een niet-partijgebonden minister te vervangen. Na overleg stellen Ecolo en MR nu voor om Furlan niet te vervangen, waardoor de Waalse regering dus zeven in plaats van acht ministers zou tellen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees